Kipinää markkinointiin -seminaarisarjassa on vuorossa syksyn 2016 ajankohtaiset teemat. Tiedossa on tiukka aamupäivän mittainen setti markkinoinnin uusista tuulista esimerkkicasejen kera.
Tämä aamupäivä on omistettu nimenomaan markkinoinnin parissa työskenteleville, jotka haluavat ja joiden tulee tietää, mitä markkinoinnissa tapahtuu nyt ja huomenna.

Tervetuloa hakemaan itsellesi viimeisintä tietoa ja inspiraatiota markkinoinnista uuden menestyksen tekemiseen.

Tervetuloa Kipinää markkinointiin -seminaariin! 
Asiakasnäkemys tarjoaa työkalut asiakaslähtöiseen markkinointiin
Asiakaslähtöisyys on toimivan markkinoinnin lähtökohta. Liian usein asiakas kuitenkin jää ainoastaan sanahelinäksi ja organisaation näkökulmat ohjaavat toimintaa. Asiakas jalostuu toiminnan keskiöön tuomalla asiakasnäkemys brändin, asiakaskokemuksen sekä muutosjohtamisen ytimeen. Kaiken keskiössä on tiedolla johdettu markkinointi.
Anna-Riikka Hovi on asiakasnäkemystoimisto Frankly Partnersin toimitusjohtaja ja yksi johtavista strategisen asiakasnäkemyksen ammattilaisista. Aiemmin media- ja mainostoimistojen johtotehtävissä vaikuttanut Hovi luotsaa vahvassa kasvussa olevaa toimistoa. Anna-Riikan intohimona on yhdessä yritysten kanssa asiakkaiden siirtäminen vuosikertomuksista yritysten johtamisen keskiöön. Franklyn asiakkaille hän luo kasvun keskeisiä edellytyksiä tuomalla asiakasnäkemyksen kiinteäksi osaksi strategiatyötä, brändiä, muutosjohtamista sekä myynti- ja markkinointistrategiaa.
Roope Ruotsalainen on Frankly Partnersin CDO, jonka missiona on nostaa asiakas teknologiavetoisen digitalisoitumisen sydämeksi. Aiemmin mm. analytiikan ja digimarkkinoinnin johtotehtävissä toiminut Roope todistaa päivittäin datan ja luovuuden liittoa, mutta uskoo asiakaskokemuksen seuraavan aallonharjan pyyhkäisevän vasta asiakasnäkemyksen jalkauduttua muutosjohtamiseen.
Muistuvatko tekijänoikeudet villityksen iskiessä? Älä astu tekijänoikeus- ja brändijuridiikan miinoihin
Omien oikeuksien suojaaminen ja tarvittavat sopimukset
– olet vakuuttanut työntekijäsi ja toimintasi jatkuvuuden – oletko ”vakuuttanut” aineettoman pääomasi, vai altistatko sen kopionnille ja varkauksille?
– brändiin ja markkinointiviestintään liittyviä keskeisiä sopimuksia
Miten voit hyödyntää muun tahon tuottamaa sisältöä omassa elinkeinotoiminnassasi (esim. pitää POKÈMON GO -teematapahtuman)?
– tekijänoikeudet, tavaramerkit, toisenmaineen sopimaton hyväksikäyttö
Elina Koivumäki on kokenut markkinointi- ja immateriaalioikeusalojen juristi. Hän toimi 17 vuoden ajan asianajoalalla, kunnes syyskuussa 2016 päätti osakkuutensa asianajotoimistossa ja suunnittelee nyt uutta tulevaisuutta juridiikan ja businesskonsultoinnin parissa. Elina on toiminut koko uransa ajan aktiivisesti markkinointialan järjestötehtävissä ja esiintyy viikoittain erilaisissa seminaareissa ja tilaisuuksissa, joissa häntä kiitetään erityisesti käytännönläheisestä ja innostavasta koulutustavasta. Elina on Markkinointijuridiikka-kirjasarjan pääkirjoittaja sekä ”Juridiikkaa ja asiakaskokemuksia” -blogin pitäjä ( www.elinakoivumaki.com )
Kauppakeskus muuttuu palvelukeskukseksi – markkinointi digitalisoituu ja mobilisoituu
Sanna Yliniemi on Citycon Oyj:n kaupallinen johtaja, joka vastaa Cityconilla läntisen pääkaupunkiseudun kauppakeskusten operatiivisesta johtamisesta. Merkittävin kohde on Espoossa sijaitseva Iso Omena, jonka mittavan laajennushankkeen ensimmäinen vaihe avattiin elokuussa 2016. Yliniemellä on pitkä kokemus kaupan alalta, ennen Cityconia hän on työskennellyt mm. Bauhausilla tavaratalojohtajana.
Vauhtia liiketoimintaan LinkedIn-markkinoinnilla
LinkedIn on maailman suurin ammattilaisten verkosto ja sisältökanava, ja Suomi on yksi LinkedInin nopeimmin kasvavista markkinoista. Mikä LinkedInissä on ainutlaatuista ja miksi juuri suomalaisten yritysten siellä kannattaa markkinoida? LinkedIn Marketing Solutions -tarjoamaa yksinoikeudella Suomessa edustava Fonecta kertoo viimeisimmät uutiset ja tuoreimmat paikalliset caset.
Mari Mineo toimii Fonectalla Agency Partnerin roolissa auttaen niin toimistoja kuin mainostajia hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla LinkedInin markkinointiratkaisuja.
Markkinointi pelastaa!
Pääteemana markkinoinnin sisällöt eri kanavat huomioon ottaen, eri kanavien tehot. Aktiivinen tekeminen, markkinointi yrityksen tekemisen keskiöön oikeasti. Silloin se pelastaa.
Walter Ihander, markkinointijohtaja, Vepsäläinen Oy
Walter on 38-vuotias, huonekaluja saman ajan käyttänyt ja viimeiset 20 vuotta myös niiden myyntiä edistänyt. Viimeiset 11 vuotta Vepsäläisellä markkinoinnin eri tehtävissä. Punk musiikki on lähellä sydäntä, joten vapaa-ajalla ei paljon liike-elämä ajatuksissa pyöri. Helvetin hyvä mix, toteaa Walter.