Kuinka tehdään onnistunut videostrategia?

Video on verkottuneen maailman valtias ja se on vakiinnuttanut paikkansa viestinnän ja markkinoinnin arsenaalissa. Enää ei pohdita, miksi yrityksen pitäisi tuottaa videosisältöä, vaan miten ja vielä tuloksellisesti. Tätä varten on hyvä laatia videoinvestoinneilleen suunnitelma – eli videostrategia.

Sisältö

Videostrategia

Netissä julkaistavat videot eroavat merkittävästi perinteisistä tv-filmeistä: ne ovat luonteeltaan, sisällöltään ja julkaisumuodoltaan sosiaalisia. Kanavat ja sisällöt luovat oman yhteisönsä. Tärkeimpänä tavoitteena on luoda sisältöä, joka aidosti kiinnostaa ihmisiä ja on seuraajiensa kanssa vuorovaikutuksessa.

On hyvä pohtia, mikä aihealue sinun tulisi omistaa ja keitä tavoittelemasi tyypit ovat: mitä he tekevät ja miten he tyypillisesti toimivat. Ja ennen kaikkea – mikä heitä kiinnostaa. Tämä on dataan pohjautuvaa suunnittelua ja dataan pohjautuvaa jakelua.

Avainteemat

  • Mikä on some-mainonnan ja some-sisällön ero? Videotekemisen kategorisointi ja vuosisuunnittelu. Hero, Hub & Help.
  • Mikä tekee sosiaalisesta mediasta sosiaalisen median? Minkälainen sisältö on aidosti some-sisältöä?
  • Miksi vieläkin sorrutaan käyttämään some-alustoja pääsääntöisesti itselleen relevanttien asioiden julisteseinänä? Brändit puhuvat vain itsestään ja sitten odotetaan ihmeitä. Miksi kukaan ei seuraa, kommentoi ja tykkää?

YouTube

YouTube on sosiaalinen media, mutta sen fundametaalinen funktio on olla hakukone (siksi Google osti sen). YouTubea käytetään edelleen eniten tv-mainosten ja videoiden kirjastona tai säilytyspaikkana.

  • Minkälainen sisältö toimii? Ja miksi?
  • Mitä tarvitsee huomioida suunniteltaessa sisältöä, julkaistaessa sisältöjä ja miten mitata onnistumisia?

Miksi kannattaa osallistua?

Klinikan tarkoituksena on jakaa tietoa, ymmärrystä ja toimia pohjana yhteiselle keskustelulle aiheesta ”Suunnitelmallinen ja tulostavoitteellinen videoinvestointi”.

Kenelle?

Klinikka on tarkoitettu kaikille organisaatioille, joilla on markkinointiviestinnällisiä tarpeita. Liikkuvaa kuvaa voi hyödyntää laaja-alaisesti markkinoinnissa, viestinnässä, myynnin työkaluna, presentaatioissa, tapahtumissa, sosiaalisessa mediassa, asiakaspalvelumuodoissa ja työnantajamielikuvan rakentamisessa.  Klinikka on hyödyllinen kaikille oman brändin parissa työskenteleville.

Kouluttaja

Peter Hortling, luova tuottaja ja online videostrategi & YouTube sertifioitu vuodesta 2014, DigiPeople Studio Oy.

AIKA
Torstai 13.2.2020 klo 8.45 – 11.00
Aamukahvi on tarjolla klo 8.45, ohjelmaosuus alkaa klo 9.00.

PAIKKA
MARK toimisto, Fabianinkatu 4 B, 4.krs, Helsinki

HINTA
• MARKin jäsenille klinikka on maksuton
• Ei-jäsenille osallistumismaksu 129,00 €. Osallistumismaksu laskutetaan.

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen viimeistään 10.2.2020 mennessä.

PERUUTUS
Mikäli osallistuminen peruutetaan 10.2.2020 tai sen jälkeen, peritään sekä MARKin jäseneltä että ei-jäseneltä peruutusmaksuna 60 €. Peruutukset pyydetään tekemään osoitteeseen toimisto@markkinointiliitto.fi

MARKKINOINTILIITON JÄSENYYS
Jäseneksi voi liittyä jokainen markkinoinnista ja sen ilmiöistä kiinnostunut – ammattiin katsomatta, uran joka vaiheessa. Liity nyt, niin pääset osallistumaan tapahtumiimme.
Tutustu lisää