Talousennusteet ovat olleet hyytävää luettavaa, mutta ensi vuoden alkuun luvataan jo poutaa. Jatkuva epävarmuus ja kulukuuri ovat olleet arkea jo pitkään. Samaan aikaan kuuluu ääniä uuden tekemisestä. Kaivattuja investointejakin on Suomen markkinointimaailmassa tänä vuonna nähty. Kukaan ei osaa sanoa absoluuttista totuutta siitä, missä Suomi nyt on, mutta asiantuntevia eri tahoja kuulemalla, voi siitä muodostaa itselleen hyvän kuvan.

MARK Tehoaamun käsittelyssä on torstaina 10.10. Suomen talouden kehitys ja, mitä se tarkoittaa markkinoijan toimintaympäristölle. Kuulemme kaksi alustusta kahdesta näkökulmasta: EK:n ekonomistin ja mainostoimistojohtajan. Tämän jälkeen yleisökeskustelu aiheesta, moderaattorina MARK:in toimitusjohtaja Lauri Sipilä.

MorttinenLeena13-p.jpg

Leena Mörttinen
Elinkeinoelämän Keskusliitto, EK:n Kilpailukyky ja kasvu -vastuualueen johtaja ja johtoryhmän jäsen

Leena Mörttinen on väitellyt valtiotieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistossa kansantaloustieteestä. Aikaisemmin hänon mm. vastannut Nordea konsernissa Eurooppa -asioiden yksiköstä, toiminut vanhempana ekonomistina Euroopan Keskuspankissa Financial Stability and Supervision osastolla sekä neuvonantajana Suomen Pankissa Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osastolla. Leena Mörttinen on Oulun yliopiston hallituksen varapuheenjohtaja, Suomen Teollisuusijoitus Oy:n, LähiTapiola Eläkeyhtiön ja Nordea Rahastoyhtiö Suomi Oy:n hallituksen jäsen.

LintukangasTopi-p.jpg

Topi Lintukangas toimitusjohtaja, SEK & GREY

Topi Lintukangas on aikaisemmin työskennellyt SEKin strategiajohtajana ja mm. Suunnolla tuotepäällikkönä sekä yrittäjänä. Lintukangas uskoo vahvasti brändin ja inspiroivien sisältöjen voimaan, sekä suomalaisten brändien kilpailukykyyn muuttuvassa markkinatilanteessa. Vapaa-ajallaan Topi Lintukankaan intohimoja ovat design, puurakentaminen ja ulkoliikunta.