”Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia” (Albert Einstein).

”Ensi kertaa ihmiskunnan historiassa muutos on niin nopeaa, että sen minkä nuorena oppii, se vanhana estää onnistumista” (BJ Gallagher).

Kehitetäänkö uutta vai muutetaanko vanhaa? Muutos – se on tehtävä tässä ja nyt. Printing&Branding2015 seminaaripäivä kokoaa Musiikkitalolle onnistuneen muutoksen tekijät ja antaa työkalut onnistuneeseen muutosprosessiin. Tule verkottumaan alan ammattilaisten kanssa ja kuulemaan seminaariesiintyjiä, jotka kertovat mistä tulivat tarve, motivaatio ja työkalut onnistuneen muutosprosessin ohjaamiseksi kohti erinomaisuutta.

Tilaisuuden järjestäjä on MARK Kustannus Oy/MARK Printtiryhmä.
Printing&Branding on jatkoa MARK Printtiryhmän järjestämille Printin Paluu -seminaareille.

 

10.15 Ilmoittautuminen
10.30 Tervetuloa Printing&Branding -seminaariin!
** Kimmo Peränen, MARK Printtiryhmän puheenjohtaja 

Miten innovaatio tehdään?
** Anssi Tuulenmäki
Chief Innovation Activist & Research Manager
Aalto University School of Science and Technology Design Factory BIT

Innovaation aakkoset. A=ask, mikä on ongelma. B=brainstrom, siinä on omat työkalunsa. C=choose, ideoi. D=develop by, kristallisoi alkuidea. E=experiments, eli kokeilemalla kehittämisen malli. F=feedback jne.

Onnistuminen on vaikeaa. Se vaatii onnea, näkemystä, osaamista ja tahtoa.
Muutos on jotenkin tyhmä sana, koska onni, näkemys, osaaminen ja tahto johtavat väistämättä muutokseen. En ole koskaan tehnyt muutosta, olen tehnyt töitä omalla tavallani. Kaikki muuttuu, joko taantumisen tai kehittymisen seurauksena. Kun lähtee yrittämään, on tärkeää tietää minne yritystä pitää viedä.
** Jukka Kurttila, toimitusjohtaja, Finlayson Oy

Jukka Kurttila on yrittäjä, henkeen ja vereen asti. Jukka on ollut perustamassa yhdeksää yritystä viimeisen 15 vuoden aikana ja yritykset työllistävät tällä hetkellä  yli 200 markkinointialan ammattilaista. Nyt Jukka omistaa ja johtaa Finlaysonia. Tärkeimmät näytöt Jukalla ovat olleet Bob Helsinki mainostoimiston perustaminen viiden muun kollegan kanssa v. 2002 ja yrityksen johtaminen vuosina 2008-14. Nyt päätyö on Finlayson Oy:n suunnan määrittely ja arkinen johtaminen.

L o u n a s

Printti versus digitaalinen. Mitä ja mikä on printti?
Miten kuolevaksi väitetyllä alalla tehdään hyvää ja kannattavaa liiketoimintaa?
** Petri Telaranta, toimitusjohtaja, Heku

Driving opportunities in the print industry
** Håvard Grjotheim, CEO, 07 Media

Håvard Grjotheim toimii norjalaisen 07 Media nimisen paino- ja media-alan yrityksen toimitusjohtajana. Hänen johdollaan 07 Media on kasvanut perinteisestä painotoiminnasta todelliseksi monimediapalvelujen tarjoajaksi. Grjotheimille muutos on luonnollinen tila, jossa täytyy koko ajan olla mukana.
Grjotheim on erittäin arvostettu ja yksi kansainvälisesti kysytyimmistä puhujista, joka on aiemmin kertonut näkemyksiään paino- ja viestintäalan kehityksestä useissa Euroopan maissa sekä Kiinassa, Japanissa ja Intiassa. Grjotheim toimi vuosina 2008-14 Intergrafin hallituksen puheenjohtajana. Intergraf on alan eurooppalainen kattojärjestö, jonka jäseninä Graafinen Teollisuus ry on Suomesta. Hänen johdossaan Intergraf kehittyi arvostetuksi painoalan lobbausjärjestöksi EU:n suuntaan. Grjotheim istuu myös eurooppalaisen Print Power hankkeen hallituksessa.

I l t a p ä i v ä k a h v i

Markkinointi ja viestintä on muuttunut viimeisen neljän vuoden aikana enemmän kuin viimeisten neljänkymmenen. Miten muutos kohdataan? Miten uudistutaan? Mitä hyvää kannattaisi vaalia?
** Timo Häkkinen, toimitusjohtaja, MicroMedia Oy           – tilaisuuden moderaattori

Timo Häkkinen on toiminut markkinoinnin parissa mainostoimistossa, markkinoinnin suunnittelutoimistossa, digitoimistossa, viestintätoimistossa ja pääomasijoittajalla – strategina ja toimitusjohtajana. Häkkinen on seurannut muutosta useasta suunnasta. Nyt hän uudistaa perinteikkäästä asiakasmarkkinoinnin toimijasta MicroMediasta B2B-yritysten asiakashankintaa tehostavaa palveluyritystä. Tänään hänen intohimonsa ovat laatudiilit ja manifesti: Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia.

Riskillä mennään!
** Jukka Kohonen, toimitusjohtaja, Jokerit Hockey Club

Jokereiden toimitusjohtaja työskenteli aikaisemmin Sanomilla ja Kärkimediassa. Kokemusta on kertynyt myös mainostoimistoista, rahoituksesta ja ennen muodikkaasta uusmediasta. Ennen siirtymistään Jokereiden palvelukseen Jukka ehti tehdä neljän vuoden pätkän myyntiä ja markkinointia Sanoma Newsissa, josta tuli sittemmin Sanoma Media Finland.
Jokereissa Kohonen on saanut ja joutunut tekemään sitä, mitä kahdenkymmenen vuoden aikana on ehtinyt oppia, eli kaikkea mikä liittyy käänteen tekemiseen hankalina aikoina ilman selvää suunnitelmaa ja järjettömällä kiireellä.
Jokereiden eka kausi KHL:ssä on takana. Se sujui tavalla, jota ei pidetty mahdollisena – edes Jokereissa: ensimmäinen rookiejoukkue konferenssivälierissä, kaikkien aikojen yleisöennätys, sponsorointituottojen puolitoistakertaistaminen vain joitakin mainitaksemme. Koko Suomea Jokerit nauratti kesällä 2014 ja kiekkopiireissä meni ahvenruoto juhannuspöydässä poikittain. Toimittajat naureskelivat hassuille suunnitelmille ja taloustietäjät varsinkin Liigan jodossa ennustivat nopeaa taloudellista itsemurhaa. Edes pankeilta ei ole tapana kysyä luvuista yhtä paljon kuin Jokereilta kysyttiin.
Kauden aikana tehtiin monta asiaa väärin ja joitakin oikein. On lohdullista huomata, että jossakin asiassa yritys palkitaan kompasteluista huolimatta. Niin kuin joku fiksu on sanonut, brändi on teon sana. Brändi ei tutkimalla parane – varsinkaan jos sitä ei ole. Se pitää ensin tehdä. Kohonen ei lupaa parhaita kalvoja ja taulukoita vaan esityksen avoimesti. Mikä meni pieleen ja missä onnistuttiin ja mitä ensi vuonna tehdään, ettei se toisen kauden kirous iskisi – ja siltikin se voi iskeä. Riskillä mennään!

16.40 Tilaisuuden päätös