Kuinka onnistut luomaan kestäviä, pitkäikäisiä asiakassuhteita sekä kansainvälisillä että kotimaisilla B2B- ja B2C-markkinoilla? Mikä rooli markkinoinnin automaatiolla, asiakaskokemuksella ja sisältömarkkinoinnilla on tässä haasteellisessa tehtävässä?
SUHDE2014 – Kestäviä kaukosuhteita aamupäiväseminaarissa saat vastauksia näihin kysymyksiin. Seminaarin päätteeksi arvotaan osallistujien kesken Markkinointi-instituutin koulutuspaketti – arvo jopa 3.000 €. Ilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään 30.10. mennessä.

Tilaisuuden järjestää MARK Kustannus Oy/MARK Asiakkuusmarkkinointiryhmä.

Seminaarin osallistumismaksu on edullisempi MARK:in henkilöjäsenille. Mikäli et ole vielä jäsen, tutustu MARK:in tarjontaan ja ota edut hyödyksesi. Loppuvuoden jäsenmaksu vain 73 €. Lue lisää jäsenyydestä!

 

8.00 Ilmoittautuminen ja aamupala  
8.30 Seminaarin avaus
• Maarit Wahlbom, puheenjohtaja, MARK Asiakkuusmarkkinointiryhmä
• Antti Järvinen, kaupallinen johtaja, Sanoma Osakeyhtiö
 
  Tulevaisuuden asiakassuhde ja 10 poikkeuksellista toimenpidettä kukoistavan asiakassuhteen luomiseksi
• Markus Keränen, toimitusjohtaja, 15/30 Research

15/30 tutkii nykyhetkeä ja ennakoi tulevaisuutta lähtökohtanaan tulevaisuuden kestävä kasvu ja ihmisläheisyys. 15/30 Research avaa yhteiskunnan ja markkinoinnin kokonaiskuvan, mutta tarkastelee myös yksittäisen ihmisen elämää.
KTM Markus Keränen on 15/30 Researchin tutkiva toimitusjohtaja ja futuristi, jonka tehtäväkenttään kuuluvat kuluttajatrendien tutkimus, heikkojen signaalien tunnistaminen, palvelumuotoilu ja konseptointi.

 
  Voiko markkinoinnilla kasvattaa Venäjän kauppaa?
• Pia Maria Halttunen, Head of Advertising, Tulos Helsinki Oy

Tulos Helsinki Oy auttaa asiakkaitaan tekemään tulosta verkossa nostamalla verkkopalvelun kävijämääriä, tehostamalla sen tuottavuutta ja kasvattamalla verkon kautta saatua myyntiä. Eli ”Enemmän oikeita asiakkaita verkosta!”.
Pia Maria Halttunen toimii liiketoimintayksikön vetäjänä vastaten tuloksellisesta online-mainonnasta mm. Suomessa, Pohjoismaissa ja Venäjällä. Hänellä on pitkä kokemus brändin rakentamisesta, markkinoinnista ja myynnistä.

 
 

Tauko, jonka aikana Speed Networking
Hyvä palvelu ja hyvät tuotteet ovat tärkeitä kilpailukeinoja, mutta yhteistyöllä saadaan yleensä aikaan enemmän kuin yksin. Verkostoitumisen ja yhteistyön avulla yritysten on mahdollista parantaa kilpailukykyään. Yhteistyö verkoston suhteen voi olla hyvinkin monimuotoista, aina informaation vaihdosta yhteisen liiketoiminnan harjoittamiseen.
Speed Networkingin avulla tavoitat uusia asiakkaita, löydät uusia yhteistyökumppaneita, kehität uusia ideoita tai ainakin avarrat omaa ajatteluasi. Verkostoitumistilaisuudesta saat rennossa ilmapiirissä aitoja kontakteja, jotka kokemuksemme mukaan johtavat varsin usein yhteistyöhön tai kaupantekoon.

Tuomas Airisto on Zeelandin toimitusjohtaja, jonka johdolla Zeeland on kehittynyt Suomen monipuolisimmaksi markkinoinnin palveluyritykseksi.

Marjut Alatalo (ACC) vetää Zeelandin valmennusliiketoimintaa ja on saanut valmentajana paljon kiitosta osallistavasta otteestaan.

Zeeland on Suomen monipuolisin markkinoinnin palveluyritys. Asiakkaidemme käytössä on palvelukokonaisuus, jota perinteinen mainos-, media-, viestintätoimisto tai valmennusyritys ei tarjoa. Sadan ammattilaisemme tinkimätön osaaminen ja intohimo synnyttävät mitattavaa kilpailukykyä ja menestystä asiakasyrityksillemme. www.zeeland.fi

 

 

Parempaa palvelua ja tehokkaampaa markkinointia automaation avulla kaikilla mantereilla
• Riina Kirmanen, markkinointijohtaja, Vaisala Oyj

Vaisala Oyj on maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuja tarjoava yritys. Se on tarjonnut jo 78 vuotta innovatiivisia havainto- ja mittaustuotteita ja palveluja meteorologian ja valittujen, säästä riippuvaisten toimialojen sekä teollisuuden mittaustarpeisiin.
Lähes 20 vuoden markkinointikokemuksen kansainvälisistä teknologia-alan yrityksista hankkinut Riina Kirmanen on yhdessä kansainvälisen markkinointitiiminsä kanssa kehittänyt Vaisalassa markkinoinnin automaation ja monipuolisen sisällön hyödyntämistä osana yrityksen kansainvälistä liiketoimintaa.

 

 

 

  B2B- markkinointi kansainvälisillä vesillä
• Petri Tolonen, myynti- ja markkinointijohtaja, Steerprop Oy

Steerprop Oy on raumalainen, laivojen ohjattavia potkurilaitteita valmistava yritys, jonka tuotannosta menee vientiin lähes 100 %.
DI Petri Tolonen toimii yrityksen myynti- ja markkinointijohtajana sekä toimitusjohtajan varamiehenä. Hänellä on pitkä kokemus kansainvälisestä B2B-myynnistä ja -markkinoinnista eri yrityksissä.

 
12.00

Markkinointi-instituutti arpoo osallistujien kesken koulutuspaketin.

Tilaisuus päättyy.

 

 

– Oikeudet ohjelman muutoksiin pidätetään –