Postinen osoittaa printtimarkkinoinnin voiman

Vuosi sitten maaliskuun alussa Posti aloitti osoitteettoman mainonnan jakamisen erillisen kääreen, Postisen, sisällä. Miksi ihmeessä me Postissa uimme valtavirtaa vastaan, investoimme paperiseen suoraan ja vielä teemme Postisesta uuden printtimedian? Eikö paperisen mainonnan pitänyt jo kuolla? 

Kuluttaja tykkää ― ja kauppa käy

Markkinoinnissa pyritään jatkuvasti kohdennetumpaan ja tarkempaan mainontaan, jokaiselle yksilölle sopivana ja vielä oikeissa kanavissa. Postisen ensimmäinen vuosi on kuitenkin osoittanut, että painettu mainos toimii ja että myös valtakunnalliselle kattavalle massamedialle on sijansa digitalisoituvassa maailmassa. On löytynyt 2,3 miljoonaa uutta mediapaikkaa nimeltä KOTI. Sinne Postinen jaetaan koko Suomeen samansisältöisenä ja siihen tutustuu yli 2,3 miljoonaa suomalaista kahdesti viikossa.

Postinen toimii, koska se huomataan. Vastoin monien oletuksia Postisesta myös tykätään, kuten muuten osoitteettomasta mainonnasta yleisestikin. Erään asiakkaamme lisämyyntitavoite ylittyi lähes tuplana Postisen takakannen mainoksen myötä. Toisen asiakkaamme varastossa jonkun aikaa lojuneet tavarat myytiin loppuun yhdessä hujauksessa. Etenkin verkkokaupoille valtakunnallisuus ja laaja näkyvyys samana päivänä on helposti hallittavissa. Samalla ilmoituksella näet aktivoit nykyisiä asiakkaitasi ja hankit uusia.

Printistä jää vahva muistijälki

Suoramainonnan tehokkuuden syistä on saatu myös maailmalta uutta tietoa (mm. Royal Mailin tutkimus ja Canada Postin tutkimus). Kosketusaistin hyödyntäminen tekee ihmeitä mainosten muistamiselle. Esimerkiksi parhaimmillaan Postisen välissä jaetun suoramainoksen muistaa jopa 92 % mainosten saajistaSuoramainos jää usein elämään ihmisten koteihin, keskimääräinen säilytysaika on noin 17 päivää. Säännöllisesti lähetettäviä suoramainoksia osataan myös odottaa. Suora toimii osana monikanavaista markkinointia, ja parantaa onnistumisen todennäköisyyttä tuomalla digi-kampanjaankin ”todellisen” elementin.

Printtimarkkinointi, suoramainos mukaan lukien, toimii ja on edelleen tärkeä ja toimiva osa suomalaista mainosmaailmaa. Toki suora hakee omaa lokeroaan mediamuutoksessa, kuten muutkin perinteiset mediat. Ja se Postinenkin uudistuu yhden vuoden kypsässä iässä, tavoitteena entistä toimivampi osoitteettoman markkinoinnin kokonaisuus. Mainostajat pääsevät nyt Postisen etusivulle ja kuluttajille tuomme lisää heidän toivomaa sisältöä. Oletko huomannut mitä? Lisätietoa löydät osoitteessa posti.fi/postinen.

Mainoskääreen taustoista voi lukea Postinen – hölmön hommaa vai fiksu veto? -kirjoituksestamme.