“Our policy is we try things, we celebrate our failures” — Eric Schmidt (Googlen entinen toimitusjohtaja, puhuessaan Google Wave:n epäonnistumisesta)

Se on varmaa, ettemme tiedä, mikä toimii huomenna, viikon, kuukauden tai vuoden päästä. Tämä ajatusmalli iskostettiin minuun, kun työskentelin Googlella vajaat kolme vuotta kasvukonsulttina, auttaen yrityksiä (startupeista pörssiyrityksiin) kasvamaan digimarkkinointia hyödyntäen.

Ja näinhän se on: teknologian eksponentiaalisen kehittymisen myötä vaikuttaa siltä, että entropia on kiihtymässä – maailma muuttuu nopeammin ja nopeammin, ja tänä päivänä on mahdotonta sanoa, miltä meidän verkkokäyttäytyminen näyttää vuoden päästä. Facebook on esimerkiksi menettänyt Q3:ssa miljoona eurooppalaista käyttäjää – ei ole varmuutta siitä, etteikö tämä trendi kiihtyisi!

Katso alla olevaa kuvaa:

Kun aloitin markkinoijana, aluksi täytyi osata perusteet: SEO, SEM, UX jne. Sitten täytyi opetella konversio-optimointi, a/b-testaus ja analytiikka. Seuraavaksi piti osata puhua frontti- ja bäkkidevaajille. Ja kun luulin, että minulla oli homma hallussa, teknologia otti uskomattoman harppauksen: nykyään minun täytyy markkinoijana tietää, miten voin hyödyntää deep learningiä tai natural language processingia markkinoinnissa!

Kun teknologia kehittyy eksponentiaalisesti, kehittyy sen käyttötavat myös eksponentiaalisesti”. Miten pysyä tässä perässä? Vastaus on yksinkertainen: kouluttautuminen. Kun työskentelin Googlella, istuin arviolta 5-10% ajastani kouluttautumassa. “The only constant at Google is change” on mantra googlelaisten keskuudessa.

Google ymmärtää sen, että maailma muuttuu koko ajan, ja siitä syystä se investoi työntekijöidensä jatkuvaan oppimiseen (jotta heidän skill-setit ovat relevantteja) ja jatkuvaan eksperimentointiin (jotta organisaatio oppii mikä markkinoilla toimii ja mikä ei).

Harvard Business Review on samaa mieltä: kun maailma muuttuu, jokaisen tulisi ymmärtää, että oppiminen on keskeinen osa heidän työnkuvaansa ja organisaatioiden tulisi kouluttaa työntekijöitään pärjäämään tässä uudessa muuttuvassa maailmassa.

Toimin nykyään hollantilaisen Growth Tribe -nimisen koulutusyrityksen maajohtajana Suomessa. Koulutamme yrityksiä eksperimointikulttuuriin , ja opetamme työntekijöille relevantteja skill-settejä, jotta he pärjäävät tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Meidän yksi mantroista on #alwaysbelearning. Maailma muuttuu jatkuvasti – suosittelen, että muutut sen kanssa 🙂

Anssi Rantanen
CEO Finland, Growth Tribe

anssi@growthtribe.fi


MARKin jäsenenä sinulla on -10% alennus Growth Triben koulutuksiin.
Growth Tribe järjestää kahden päivän Growth Hacking Crash Course koulutuksia, jossa käydään läpi 30 hands-on harjoitusta ja 40+ eri työkalua.
Tutustu enemmän
www.growthtribe.fi., tai ota yhteyttä suoraan Anssiin, anssi@growthtribe.fi