Osallistuin Me Naisten Unelmakuntoon-advertoaaliblogiprojektiin, joka on kestänyt kesästä jouluun. Oma tavoitteeni on ollut pudottaa hieman kiloja ja saada puhtia elämään. Projektissa meitä on ollut yhteensä neljä bloggaria – Miia on myös laihduttanut, Heidi kerännyt lihaksia ja Sirpa kiinteytynyt sekä totutellut urheilulliseen elämään. 

Mukana on neljä kaupallista kumppania: Canderel-makeutusaineet, Naturdiet-ateriakorvikkeet, CCS-jalkojenhoitotuotteet sekä Elixia. Lisäksi olemme saaneet kuvausvaatteet Intersportista. SATS-Elixian pt on tehnyt minulle useamman sali-ohjelman ja ruoka-ohjeistukset. Sali-ohjelmassa on huomioitu, että pelaan salibandyä naisten II-divisioonassa.

Ohjelmaani on kuulunut kolme salikäyntiä viikossa ja pari salibandytreeniä. Kuntotesteillä sekä kehonkoostumusmittauksin on voitu seurata kehitystäni. Advertoaaliblogin sponsorit sopivat luontevasti tähän projektiin. Pidän ruoanlaitosta, joten testaan mielelläni uusia reseptejä, joihin olen päässyt käyttämään myös Canderel-tuotteita. Moni kavereni on kysellyt minulta nyt hyviä laihdutusruokavinkkejä. Säännöllinen ruokailu ja terveelliset valinnat ovat todella toimineet kohdallani. 

Aloitin Polar Loop -aktiviisuusrannekkeen käytön projektin alkumetreillä. Nyt näen, miten olen nukkunut, liikunko tarpeeksi päivittäin ja istunko liian pitkään yhteen menoon. Ranneke toimii kellonakin. Se kädessä voi myös uida, eikä se häiritse, vaikka sen kanssa nukkuukin.
Aktiivisuusranneke-enkkani on 172 % mikä tarkoittaa sitä, että päivän tavoite on saavutettu ja päästy vielä reilusti yli. Olen asettanut rannekkeen kolmostasolle eli reilusti kuntoilevan tasolle. Jotkut työpaikat ovat hankkineet aktiivisuusrannekkeet koko henkilöstölle. Voin todella suositella aktiivisuusranneketta – taukojumppa seminaareissa ja muissa tapahtumissa on helppo järjestää.

Kaverit ovat olleet erittäin kannustavia ja olen käynyt monen kanssa lenkillä ja uimassa. Monet entiset työkaverit ovat lähettäneet tsemppausviestejä niin Facebookissa kuin Linkedinissä. Olen saanut myös positiivista palautetta kasvotusten eli tuloksia on tullut. Loppukesästä oikea päkiäni kipeytyi, mutta asia korjautui uusilla juoksulenkkareilla salille, kun saliohjelmaani kuuluu paljon juoksumattoa. Syksyn aikana on ollut onneksi vain muutama pieni flunssa. Muuttokiireet ovat myös vaikuttaneet talven treenaamiseen. Torstaina 17.12. ilmestyvässä Me Naisissa on loppuyhteenveto projektista.

Pidän bloggamisesta, joten varmasti sitäkin jatkan jossain muodossa.

Selätä talvi liikunnalla ja kevyellä ruokavaliolla!

Treeni-iloa,
Maarit

Kirjoittaja Maarit Mattila on MARK:in Viestintäryhmän johtokunnan jäsen ja on myös blogannut salibandystä Tampereen MM-kisoihin liittyen.

Kuva: Sanoman valokuvaaja Mikko Hannula