Suomi on saunamaa ja suomalaiset ovat nauttineet saunasta eri tavoin jo satoja vuosia. Saunominen on meille niin arkipäiväistä, ettemme siellä käyntiä erikseen mainosta. Me suomalaiset tiedämme saunan olevan terveyttä edistävä ja rentouttava paikka. Saunan merkitys kasvaa entisestään kiireisen maailman ja ihmisten hyvinvointiarvojen kasvaessa. Etsimme rentoutumista, läsnäoloa sekä hyvinvointia, ja suomalainen sauna on siihen tarkoitukseen erityisen hyvä paikka.

Suomalaisen saunan brändi on kansainvälisesti vahva, mutta se vaatii kirkastusta. Suomi on saunaosaamisen kiistaton ykkösmaa. Sauna mielletään maailmalla suomalaisemmaksi kuin mikään muu tuote ja Finnish Sauna on levinnyt ympäri maailman käsitteenä. 

Jos saamme sanomamme suomalaisen saunan hyvinvointi -ja terveysvaikutuksista läpi entistä laajemmin maailmalle, saamme piristystä bisnekseen sekä kiistattoman valtin kasvavaan hyvinvointimatkailuumme.  Tulevaisuudessa jokainen Suomea markkinoiva henkilö tai yritys voisi kertoa suomalaisesta saunasta perinteisten lämmittelyvitsien lisäksi myös tutkitut hyvinvointifaktat.

Sauna from Finland ry:n aktiivinen yli 70 yrityksen verkosto on toiminut jo viisi vuotta suomalaisten saunaelämyksien hyväksi. Verkosto kasvaa koko ajan yrityksillä, joiden toiminta liittyy jollain tapaa saunaan. Sauna from Finlandin tavoitteena on luoda suomalaisesta saunakokemuksesta universumin paras. 

Käynnistämme suomalaisen saunan brändityön laajemmin vielä tämän vuoden aikana. Parhaillaan keräämme tietoa ja kokemuksia erilaisista saunaelämyksistä eri saunaympäristöissä mm. matkailukohteissa, hotelleissa sekä uimahalleissa.  

Kerromme sosiaalisessa mediassa juoksevamme maratoneja, kiipeilevämme vuorilla ja joogaavamme. Eikö saunominen upeassa ympäristössä, sekä mielen ja kehon virkistyminen saunan myötä ansaitsisi mielestäsi myös saman roolin globaalissa maailmassa? Millaisia saunaelämyksiä voisimmekaan jakaa postauksissamme – ja samalla brändätä ohessa universumin parasta suomalaista saunakokemusta?

Antoisia saunaelämyksiä kesään,

Carita Harju
Sauna from Finland ry:n toiminnanjohtaja
MARK Keski-Suomen puheenjohtaja