MARK:in järjestämässä Kultajyvä® ilmoituskilpailussa on palkittu Suomen luovinta ja oivaltavinta printtimainontaa aina vuodesta 1966 lähtien.

”Tuomaristolla oli jälleen vaikea tehtävä valita hyvien kilpailutöiden joukosta parhaat. Jotkut työt vaativat tuomareilta mielikuvitusta ja ajattelun laajuutta asettua kohderyhmän edustajan asemaan pohtimaan, millä intensiteetillä työ puhuttelee tätä henkilöä”, totesi tuomariston puheenjohtaja Lauri Sipilä.

Tuomaristo totesi, että erityisesti julistesarjassa ensivaikutelmalla ja spontaaneilla assosiaatioilla on ratkaiseva merkitys – kuten todellisessa elämässäkin. Näiden asioiden parissa työskentely vaatii kyllä mainonnan suunnittelijalta todellista luovuutta, näkemyksellisyyttä ja myyntitaitoa. Tämä aika kun korosta rationaalista argumentaatiota kovin paljon.

”Monesta ilmoituksesta tuli mieleen muussa mediassa, esimerkiksi TV:ssä ollut mainos. Mainoksen rooli osana kokonaisuutta osoittaa juuri integroidun markkinointiviestinnän voiman. Oli ilmoitus osa kokonaisuutta tai erillinen itsenäinen teos, kriteerit sen toimivuudelle ovat samat. Se joko huomataan, luetaan ja omaksutaan – ja siihen rakastutaan – tai sitten ei”, sanoo Lauri Sipilä.

Tuomaristotyöskentelyyn viime syksynä osallistuivat AD Nils Kajander, luova johtaja Vesa Tujunen, kaupallinen johtaja Emma Aer, mediamyynnin johtaja Tiina Järvilehto ja Lauri Sipilä.

Kultajyvä 2013
– kuluttajamainonta

Mainostaja: Kokkikartano ”Manifesti”

Mainostoimisto: Folk Finland

 

 

Kultajyvä 2013
– yhteiskunnallinen mainonta

Mainostaja: Syöpäsäätiö

Mainostoimisto: Dynamo

 

Kultajyvä 2013
– juliste/ulkomainonta

Mainostaja: Helsingin kaupunki/
Lähisuhdeväkivaltatyöryhmä

Mainostoimisto: Folk Finland

 

Rautajyvä 2013

Mainostaja:
Sanoma Magazines Finland

Mainostoimisto: Bob the Robot

 

Kärkimedia-lehtien lukijapaneelit ympäri Suomea valitsivat kansan suosikin Kultajyvä-shortilla olleista kilpailutöistä. Kansan suosikki palkittiin Rautajyvällä ja sen sai jo toisen kerran peräkkäin Bob the Robotin Aku Ankalle tehty ilmoitus.

Hopeajyvä 2013
– kuluttajamainonta

Mainostaja: Fazer Makeiset 

Mainostoimisto: hasan&partners 

 

Hopeajyvä 2013
– kuluttajamainonta

Mainostaja: HJK

Mainostoimisto: Intohimotoimisto Cassius

 

Hopeajyvä 2013
– julisteet/ulkomainonta 

Mainostaja: Sinebrychoff

Mainostoimisto: hasan&partners

 

Hopeajyvä 2013
– julisteet/ulkomainonta

Mainostaja: Orkla Foods Finland

Mainostoimisto: Lahtinen Mantere Saatchi & Saatchi

 

Hopeajyvä 2013
– julisteet/ulkomainonta

Mainostaja: HIFK Hockey

Mainostoimisto: hasan&partners

 

 

Palkittujen kilpailutöiden tekijöiden tiedot löytyvät: www.kultajyva.fi -> Arkisto