Jos et kasva, jäät paikoillesi, ja muut huristavat ohi.

Jos päätät, että nykyinen markkinaosuutesi riittää, sehän on ihan OK, mutta kilpailijasi vain ovat eri mieltä. Ja arvaa, mikä on lopputulos.

Ne yritykset, jotka määrittävät markkinointibudjettinsa tyyliin ”vähintään xx €” menestyvät paremmin kuin yritykset, joiden budjetointi on ”enintään xx €”. Tietenkin. Panostajat näkevät mahdollisuudet markkinoilla ja tarttuvat niihin. Ne yritykset näkyvät, ovat yhteydessä asiakkaisiin ja siten ylipäätänsä ovat olemassa.

Pelkkä rahan budjetointi ei ole vastaus kasvuun. Tarvitaan henkistä asennetta ja halua kasvaa – yrittäjän otetta. Mitä tekisit, jos omistaisit tämän yrityksen, on hyvä kysymys kenelle tahansa. Vastaus tuskin on, että jäähdyttelisin ja säästäisin panostuksissani. Tyytyisin markkinaosuuteeni ja antaisin kilpailijoiden mellastaa vapaasti. Ei ei ei.

Markkinoinnin tehtävä on haistaa uusia mahdollisuuksia ja huolehtia vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa. Markkinointi on yrittäjyyden ajuri ja luo kasvua, sanoo University of South Walesin professori Jonathan Deacon. Hän esiintyy 5.5. Finlandia-talolla MARK:in järjestämässä markkinoinnin ajankohtaisseminaarissa ”Kasvun draiverit”. Deaconin lisäksi kuulemme puheenvuoron Hollannista. NIMA:n (Nederlands Instituut voor Marketing) Martin Huisman kertoo, mitä meidän tulee tehdä, jotta yritysten hallitukset ymmärtävät markkinoinnin tehon ja haluavat investoida siihen ja, miten meidän itsemme tulisi organisoitua, jotta olemme oikealla aaltopituudella asiakkaisiimme ja ympäristöömme nähden.

Markkina ei ole missään vakaa, ei pienillä tekijöillä eikä suurilla perinteisillä yrityksillä. Kasvun tekemistä uudelleen muotoutuvalla pelikentällä tarkastellaan kummastakin näkökulmasta 5.5.

Tutustu tarkemmin ajankohtaisseminaarimme ohjelmaan ja ilmoittaudu ajoissa mukaan >>>>

Tervetuloa hakemaan kasvun kipinää!