Kari Wikholm, alias Wiki, on konsultti- ja koulutusyritys #wpsm:n toimitusjohtaja. Hän on omalla urallaan avannut lukuisia kauppapaikkoja ja perustanut verkkokauppoja. Wiki haluaa haastaa kauppiaita ymmärtämään paremmin asiakkaan muuttuvaa digitaalista ostokäyttäytymistä ja johtamaan oman yrityksen kivi-ja verkkokaupan synergiaa paremmin.

Miten sinä olet kehittänyt itseäsi ja ravinnut omaa kasvuasi uran eri vaiheissa?

– Olen aloittanut kymmeniä eri kivijalkakaupan kauppoja ja kiinnostus digitaalisuuteen ja asiakkaan muuttuvaan ostokäyttäytymiseen on vienyt minua polulle kehittää koko ajan uusia hankintamuotoja. Myös halu ymmärtää asiakkaan ostopisteiden muuttumista on pitänyt yllä oman tietotaitoni ja halun luoda uutta businesta.

Oppi, joka on säilynyt kirkkaana mielessäsi koko uran ajan?

– Opin urani alkuvaiheessa olemaan nöyrä asiakasta kohtaan. Se on pysynyt työkalupakin päällimmäisenä koko urani ajan.

Mikä sinua on kannustanut kasvuun?

– Tarkoitus on tehdä kannattavaa liiketoimintaa eikä se ole mahdollista ilman aitoa paloa hakea kasvua. Aina se ei ole ollut helppoa ja siihen on auttanut itselläni kaava ”Fiilis x Tekniikka + Yhteistyö”

Mikä on sinulle mieluisin tapa oppia?

– Haluan seurata ja sparrata itseäni viisaampien kanssa kaupan eri osa-alueesta koko ajan. Minulle tulee hyvä mieli, jos ymmärrän 70% jostain erityisalueesta keskustellessani propellipäiden kanssa. Silloin on hyvä hetki oppia lisää.

Paras ammatillinen koulutus, kurssi tai tapahtuma viime aikoina?

– Haluaisin ymmärtää paremmin ihmisen johtamista ja suoritin itselleni Henkilöstö Johtajan kurssin (MI)

Blogi, uutiskirje, henkilö tai yritys, jota seuraat aktiivisesti?

– Seuraan mm. seuraavia henkilöitä: Ville Tolvanen, Pia Pursiainen, Mika Rubanovitsch, Lasse Mitronen, Tiina Räisänen, Pekka Rissa, Janne Vainio

MARKin jäsenien on mahdollista osallistua etuhintaan Kari Wikholmin Verkkokaupan kurssille: Miten rakennan verkkokaupan ja teen siitä mahdollisimman nopeasti kannattavan? – Kivi- ja verkkokaupan synergian johtaminen. Käy katsomassa etukoodisi jäsenportaalista.

Kari Wikholm puhuu Turun Kasvuaamussa 7.3. Tutustu myös #wpsm blogissa Wikin ajatuksiin verkkokaupasta.

Menestyksen takana ovat aina kasvuhaluiset ihmiset ja erilaiset ammatilliset menestysreseptit. Olemme pyytäneet asiantuntijoitamme kertomaan omat kasvutarinansa meille. Jaamme nämä markkinoinnin uratarinat haastattelusarjassa inspiraatioksi jäsenillemme.