Kasvutarinansa meille tällä kertaa jakaa Integratan CMO ja #myyntimaisteri Henna Niiranen.

Miten sinä olet kehittänyt itseäsi ja ravinnut omaa kasvuasi uran eri vaiheissa?

Minulla ei ole markkinoinnin tutkintoa, vaan teen näitä töitä perusinsinöörin koulutuksellaUskon, että tekemällä oppii ja monipuolisesta it-alan taustasta on hyötyä myös markkinoinnin tehtävissä. Koska olen toiminut markkinoijana jo useamman vuoden, opiskelen nyt rinnalle YAMK-tutkintoa myynnin johtamisesta. Uskon, että pian ei enää puhuta markkinoinnista ja myynnistä, vaan yleisemmin kasvusta ja yrityksen asiakaspidosta.

Oppi, joka on säilynyt kirkkaana mielessäsi koko uran ajan?

Tunne asiakkaasi.

Mikä sinua on kannustanut kasvuun?

Ammennan inspiraatiota ja voimaa verkostostani, joka on monipuolinen kattaus eri alojen huippuosaajia. Heidän onnistumisensa ovat inspiroivinta polttoainetta omalle kasvulleni.

Mikä on sinulle mieluisin tapa oppia?

Tekeminen hands-on, ja mallin ottaminen muiden onnistumisista (ja epäonnistumisista). Oppiminen on joukkuelaji! 

Paras ammatillinen koulutus, kurssi tai tapahtuma viime aikoina?

TAMK:n ylemmän ammattikorkeakoulun myyntijohtamisen tutkinto eli #myyntimaisteri-koulutus. Saat 90 op edestä osaamista modernista kasvun johtamisesta. Lisäksi minulla on mentori, kokenut osaaja, jonka tuki on ollut äärimmäisen tärkeää ja innostavaa.

Blogi, uutiskirje, henkilö tai yritys, jota seuraat aktiivisesti?

Seuraan sosiaalista mediaa taitavasti hyödyntäviä, eri toimialoja edustavia henkilöitä aktiivisesti, esim. Markus Koskinen (Asua), Jukka Holm (Visma Enterprisen toimitusjohtaja), Pipsa Aro (uramentori ja markkinoija), Andrei Koivumäki (kiinteistönvälittäjä),  Patrik Sarinko (Telinekeisari), Pia Hautamäki (myynnin proffa), Senni Niemi (Meltwaterin markkinointijohtaja), Tanja Piha (Fondian kasvujohtaja), Mikko Eerola (tulevan Lohkoketju-kirjan kirjoittaja) sekä Päivi Talonen (teollisuuden myynnin ja markkinoinnin muuttaja).

Henna Niirasta pääset kuulemaan Tampereen Kasvuaamussa. Kasvuaamut ovat kaikille ilmaisia tilaisuuksia, mutta edellyttävät ilmoittautumista etukäteen.

Menestyksen takana ovat aina kasvuhaluiset ihmiset ja erilaiset ammatilliset menestysreseptit. Olemme pyytäneet asiantuntijoitamme kertomaan omat kasvutarinansa meille. Jaamme nämä markkinoinnin uratarinat haastattelusarjassa inspiraatioksi jäsenillemme.