Kasvutarinansa jakaa tällä kertaa Juha Pihkakoski, Chief Executive Officer Aboad Oy:stä. Juha Pihkakoski on modernin digitaalisen markkinoinnin suunnittelun, toteutuksen ja konsultoinnin ammattilainen, jolla on kansainvälistä kokemusta kasvu- ja suuryrityksissä liiketoiminnan sekä markkinoinnin harmonisoinnista.

Miten sinä olet kehittänyt itseäsi ja ravinnut omaa kasvuasi uran eri vaiheissa?

– Olen usein hypännyt urallani kuvainnollisen altaan syvään päähän. Tilanteeseen tai rooliin, jossa silloinen osaamiseni ei ole riittänyt suoriutumiseen. Tällaisiin tilanteisiin itsensä ajaminen on mahdollistanut sen, että kehittyminen ja kasvu on ollut tarpeellista ja motivoivaa. Työkalut kasvuun on kuitenkin helppo löytää, jos tarve ja motivaatio löytyy.

Oppi, joka on säilynyt kirkkaana mielessäsi koko uran ajan?

– Ole utelias. Uteliaisuus opetetaan meistä pois kasvussa lapsesta aikuiseksi. Se on kuitenkin yksi tärkeimmistä asioista, mitä jatkuvasti kehittyvä ammattilainen tarvitsee pärjätäkseen.

Mikä sinua on kannustanut kasvuun?

– En tiedä, mikä muu tarkoitus yrityksellä ja ihmisellä voisi olla kuin kasvaa ja kehittyä. Kasvuakin on monenlaista. Haluan varmistua, ettei taaksepäin katsoessani kaduta asioiden tekemättömyys tai etten ole saavuttanut unelmiani.

Mikä on sinulle mieluisin tapa oppia?

– Kuunteleminen, kokeileminen ja itse tekeminen. Niillä olen suurimman osan taidoistani oppinut. Äänikirjat, podcastit, Udemy-kurssit ja propellihattu päässä kokeileminen ennen ohjekirjan lukemista, ovat tuoneet parhaita tuloksia. Näin on myös mahdollista oppia käyttämään luovasti niitä työkaluja, mitä markkinoijille tarjotaan.

Paras ammatillinen koulutus, kurssi tai tapahtuma viime aikoina?

– Joudun menemään kansainvälisiin tapahtumiin, koska en ole päässyt viime aikoina osallistumaan Suomessa tapahtumiin ja koulutuksiin, joissa en itse ole esiintymässä. Digital Freedom Festival antoi kattavan kuvan globaalista digitaalisesta pelikentästä ja siellä kohtasivat Euroopan markkinoinnin ammattilaiset, teknologia ja politiikka. Seuraava paras on varmasti tuleva MARK Kasvuaamu 14.3.

Blogi, uutiskirje, henkilö tai yritys, jota seuraat aktiivisesti?

– Lista ihmisistä ja sisällöistä, joita seuraan on pitkä. Tässä kuitenkin kolme henkilöä, joiden tekemistä, sisältöjä sekä oppia seuraan aktiivisesti: Ray Dalio, Richard Branson, Seth Godin.

Juha Pihkakoski on Helsingin Kasvuaamussa esiintymisen lisäksi vetänyt jäsenillemme Digitaalisen markkinoinnin -Klinikkaa.

Menestyksen takana ovat aina kasvuhaluiset ihmiset ja erilaiset ammatilliset menestysreseptit. Olemme pyytäneet asiantuntijoitamme kertomaan omat kasvutarinansa meille. Jaamme nämä markkinoinnin uratarinat haastattelusarjassa inspiraatioksi jäsenillemme.