MARK Turun ja MARK Tampereen yhteinen kesänavaus toteutui perjantaina 19.5. Määräpäivään mennessä mukaan oli ilmoittautunut 15 markkinointihenkistä persoonaa.

Nimenhuuto ja luvun otto suoritettiin sotilaallisessa järjestyksessä Väinö Linnan aukiolla Finlaysonilla klo 16:00. Tapausta todistamaan oli aukiolle edellisenä päivänä vartavasten tuotu Miina Äkkijyrkän teos Peltilehmä. Ko. neljä metriä korkea luonto/metallikappale hoitikin virkansa tyynellä arvokkuudella.

Ensimmäinen vierailukohteemme oli Suomen johtava videotehosteisiin erikoistunut tuotantotalo Troll VFXOsa retkeläisistä vaikuttui kovasti havaitessaan, että meidät otti siellä vastaan itse legendaarinen Star Wreckista tuttu kapteeni Pirk, Samuli Torssonen. Kapteeni johdatti ryhmän videotrikkien saloihin ja esitteli Troll VFX:n upeaa tuotantoa. Valokuvia otettiin ja nimikirjoituksiakin kirjoiteltiin. Nautimme samalla hieman kesäisiä juomia kielenkantojen irroittelemiseksi. Tässä onnistuttiinkin hyvin.

Toiseksi vierailukohteeksemme oli valikoitunut Museokeskus Vapriikki ja siellä erityisesti MediamuseoSaimme yksityisen yleisesittelyn museotilasta ja sen historiasta. Itse näyttelyyn tutustuimme itsenäisesti. Sen anti oli avartava ja erinomainen.

Ennen illalliselle siirtymistä nautimme hieman virvokkeita kansallismaisemassa Kosken yläjuoksulla. Kesään heräävä luonto, virtaavan veden läheisyys ja imponoiva seura innostivat vilkkaaseen ja intellektuelliin keskusteluun. Aika kului kuin siivillä ja oli aika siirtyä sisätiloihin nauttimaan hyvin ansaittu illallinen. 

Illallispaikkanamme oli kuuluisa Finlaysonin Palatsi. Tämä Alexander von Nottbeckin vuonna 1899 perheensä kodiksi rakennuttama uusrenesanssityylinen palatsi soveltuikin meidän juhlatilaksemme hyvin, olimmehan illan aikana kokeneet melkoisen sosiaalisen nousun ja palatsia vähäisempään illanviettopaikkaan olisi tuossa mielentilassa vaikea itseänsä kuvitella. Illallinen oli erinomainen, seura hilpeää ja musiikiesityksiäkin kuultiin.

Tähän päättyi vierailun virallinen osuus. Epäviralliseen osuuteen kuului useita koskenrannan terasseja ja ravitsemusliikkeitä, joissa vieraillessamme katsoimme asiaksemme herättää vain ja ainoastaan hyvää mieltä ja solidaarisuutta kansojen kesken. Näin minä sen ainakin muistan.