Pääsiäisviikolla kohtasimme järkyttävän suru-uutisen. MARK:in hallituksen puheenjohtaja Kimmo Tolonen oli menehtynyt äkilliseen sairaskohtaukseen 10.4. maanantain vastaisena yönä. Asiasta ensimmäisenä uutisoi Ilta-Sanomat.

Kimmo Tolonen toimi Veikkaus Oy:n brändi- ja markkinointijohtajana vastaten kolmesta yhtiöstä fuusioituneen uuden Veikkauksen brändin ja markkinoinnin rakentamisesta.
Tolonen tunnetaan pitkäaikaisena urheiluvaikuttajana, mm. Superpesiksen toimitusjohtajana. MARK:in hallituksessa hän on toiminut vuodesta 2012 alkaen ja puheenjohtajana vuoden 2014 alusta. Hänet valittiin toiselle hallituskaudelleen vuonna 2015.

Tolonen halusi oman työnsä ohella panostaa MARK:in toimintaan, koska näki markkinoinnin isomman merkityksen Suomen talouden kasvattamisessa. Hänen aloitteestaan käynnistyi alan liittojen yhteinen ”Siksi markkinointia” -hanke, joka on vaikuttanut voimakkaasti mm. maan poliittisen johdon ja talousalan vaikuttajien näkemyksiin markkinoinnin luomista mahdollisuuksista.

Kimmo Tolonen ei säästäyt itseään ottaessaan vastuullisia tehtäviä vastaan. Hän oli aina MARK:in käytettävissä vastuullisena päättäjänä, asiantuntijana ja puhujana alan tilaisuuksissa. Markkinoinnin merkitys ymmärretään Suomessa aiempaa paremmin. Suurella kunnioituksella Kimmo Tolosta kohtaan on muistettava hänen panoksensa tähän muutokseen.