Osallistuin 26.4. Sanoma Media Finlandin tv- ja videomainontaa käsittelevään Sanoma LIVE -tilaisuuteen. Ohjelman luvattiin tarjoavan asiaa ja inspiraatiota, faktaa ja viihdettä sekä visioita ja välineitä – ja niin se tarjosikin.

Nelonen Mediassa työskentelevä Kati Alijoki aloitti tilaisuuden kertomalla TV nyt ja tulevaisuudessa     -tutkimuksen mielenkiintoisista löydöksistä ja trendeistä. TV:n live katselun todettiin olevan ylivoimainen tapa kuluttaa liikkuvaa kuvaa ja suomalaisten käyttävän 3,3 palvelua päivässä tämän sisällön katsomiseksi. Tv-persoona Arman Alizad puhui merkityksellisen sisällön tärkeydestä. Katsojia houkuttelevassa sisällössä on oltava tarina, joka koskettaa, vaikuttaa ja saa ihmiset ajattelemaan. Toimivaksi Alizad on todennut tositarinat, jotka tuovat asioita ihmisten tietoisuuteen ja herättävät keskustelua.

Mieleeni jäi myös luova johtaja Andres Vergaran puheenvuoro tv-mainonnan tarinankerronnasta. Onnistuneessa kampanjassa brändiin on liitettävä tarina, joka käsittelee ajankohtaisia aiheita ja saa ihmiset samaistumaan. Alizadin tavoin Vergara korosti oikeista ihmisistä kertovien tarinoiden toimivan ja esimerkkinä tästä nähtiin muun muassa Vodafonen toteuttama ”Ghita the Shepherd” -kampanja. Liikkuvan kuvan uusimmista ratkaisuista New Yorkista käsin kertoi markkinoinnin ja median ammattilainen Tero Honkala. Tulevaisuudessa mainosten kohdentaminen datan avulla entistä tarkemmalle kohderyhmälle helpottuu ja käyttöön otetaan kuluttajan kokonaiskatselun mittaaminen. Pian voikin olla mahdollista nähdä uudenlaisia mainoskatkoja, jotka sisältävät vähemmän mainoksia, mutta kuluttajalle vaikuttavampaa sisältöä.

Kokonaisuudessaan Sanoma LIVE tarjosi kompaktin kurkkauksen tämän hetken ja tulevaisuuden toimiviin trendeihin tv- ja videomainonnassa. Jään innolla odottamaan mitä tulevaisuus tuo ruuduille – enkä ole varmasti yksin.

Kirjoittaja on MARKin sisällöntuotannon harjoittelija Hanna Polvinen, joka löysi markkinoinnin ja viestinnän maailmaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kautta. Hannaa inspiroivat intohimoisesti omalla alalla työskentelevät ammattilaiset, jotka saavat itsekin tähtäämään korkealle.