Vuosien varrella olen useampaan kertaan mitellyt mainosmiesten kanssa myynnin ja markkinoinnin veljeydestä. Hyvä tuote myy kuulemma itse itsensä ja myynti on korkeintaan välttämätön paha.

Uusimpana trendinä on markkinointiautomatisaatio. Sana, jolla on yhtä monta merkitystä kuin kissakalalla viiksiä. Markkinointiautomatisaatio suoristaa mutkat, helpottaa elämää ja aivan erityisesti poistaa vanhanaikaisen myyntityön tarpeen. TV-shoppia lainaten, markkinointiautomaatio on kuin laihdutusvyö AbTronic, joka laihduttaa puolestasi ilman, että nostat persettäsi sohvalta.

Olen turinoinut aiheesta muutamien epäilemättä guruiksi luokiteltavien ammattilaisten kanssa. Upeasti viimeistellyn esityksen viimeisen sivun havainnekuva päättyy yleensä sanaan liidigenerointi. On vaikea ymmärtää, miten liidigeneroinnin jälkeiset vaiheet tulisivat hoidettua ilman niiden hoitamista tai jättämällä ne sen kuuluisan jonkin muun vastuulle.

Teknologia antaa mahdollisuudet hyvän prosessin yhä tehokkaampaan johtamiseen. Myynnin ja markkinoinnin johtajan on hallittava ja ymmärrettävä yhtä paljon teknologian mahdollisuuksista ja sen tulevaisuudesta kuin perinteisestä tehtäväkentästään. Voittaja syntyy, kun valmiiksi hiottu, tehokas prosessi alistetaan sitä tukeville työkaluille, ja jokainen mahdollinen mutka suoristetaan kaupan klousaamiseen asti.

Aktiivisin saa edelleen diilin ja intohimo palkitaan. Oikotietä onneen ei ole eivätkä haaveet toteudu ilman kovaa työtä.

 

Kirjoittaja on DMP:n myynti- ja markkinointijohtaja.