LinkedIniä pidetään sosiaalisen median alustana, johon laaditaan henkilöprofiili, eikä siellä muuten tehdä mitään, ellei haeta työtä. Microsoft-kaupan myötä LinkedInin uudistusaktiivisuus on lisääntynyt, ja palvelu on lanseerannut useita uudistuksia ensin mobiiliin, sitten muihin laitteisiin. LinkedIn on rekrytointiammattilaisten suosiossa, sillä palvelu on ainoa globaali ammattilaisverkosto, jossa on yli 467 miljoonaa kertoo avoimesti ammatillisesta osaamisesta. Suomessa palvelussa on 900.00 ammattilaista, joista 60% käyttää palvelua aktiivisesti (kirjautuu palveluun väh. kerran kuussa). Vastaavasti Monsterissa etsii uutta tehtävää 100.00 hakijaa viikoittain.

Aloita peli profiililla, joka tuo lisäarvoa lukijalle

Hyvä LinkedIn-profiili tuottaa lisäarvoa lukijalle. Kuka tai ketkä ovat kohderyhmäsi? Laaja ammattilaisverkosto houkuttelee rekrytoinnin ammattilaiset etsimään ihmisiä ja tekemään hakuja potentiaalisista kandidaateista. Sen lisäksi että rekrytoijat etsivät kandidaatteja toimeksiantoihin, he kasvattavat omaa verkostoa tulevia toimeksiantoja varten. Heidän bisneksensä on tuntea ihmiset ja kompetenssinsa. On tärkeää, että täytät profiilin kaikki kohdat ja käytät valokuvaa, josta sinut tunnistaa. Tyhjä tai keskeneräinen profiili eivät tuo kenellekään lisäarvoa.

Mitä lisäarvoa tuotat lukijalle? ”Highly competent marketing professional with more than 15 years of experience” ei vastaa kysymykseen vaan ”I’m bringing customer voice into the heart of B2C marketing decisions”. Täytä profiili kerralla. Tekstejä voi muuttaa jälkikäteen. Rekrytoijat etsivät ihmisiä toiseen yhteisöön. Osaamisen lisäksi persoona ratkaisee pitkälti, oletko sopiva henkilö positioon. Kerro siis henkilökohtaisista intresseistä.

LinkedIn on mahdollistaja

Olennainen osa asiantuntijan verkostoitumista on sosiaalinen media. Kun jätät digitaalista jalanjälkeä ja näyt ammatillisissa verkostoissa, niin sinut löydetään. Jos et näy missään sosiaalisen median kanavassa, niin kukaan ei tiedä mitä osaat, niin osaamisesi puuttuu arvo. Jos etsit työpaikkaa, etkä kerro sitä kenellekään, jää sinulta väliin monta mahdollisuutta. Sitran viime vuonna teettämän tutkimuksen Uuden työn valmiudet ja reitit työelämään mukaan 70% työpaikan hakijoista on saanut työpaikan epävirallisia reittejä pitkin.

Vaikuttavuus syntyy toiminnalla

Tapa erottautua LinkedInissä on olla aktiivinen eli argumentoida ja kyseenalaistaa toisten näkemyksiä ja viestiä rohkeasti omista ajatuksista, motivaatiosta ja intresseistä. Osallistumalla keskusteluihin uutisvirrassa, ryhmissä tai bloggaamalla tutustut ihmisiin, joita et ehkä muuten tapaisi. Jos bloggaat tai tuotat muuta omaa sisältöä, niin jaa se kaikissa mahdollisissa ryhmissä, somekanavissa ja verkostoissa. Vaikuttavuus syntyy olemalla läsnä ja auttamalla verkostoasi. Luo ympärillesi heimo, johon haluat kuulua. Se on osa ammatillista identiteettiäsi. Hyvä verkosto auttaa ja sparraa sinua työasioissa. Toisten kokemuksista saat näkemystä, jota voit hyödyntää omassa työssäsi. Ole aktiivinen ja vaikuta!