Kun teknologia mahdollistaa jokaisen ihmisen äänen kuulumisen ja hänen mahdollisuutensa kohdata kenet tahansa verkossa, muuttuu välittäjätahojen rooli väistämättä. Näitä tahoja ovat esimerkiksi musiikkiteollisuus ja media.

Monessa tapauksessa välittäjän roolia ei enää tarvita, kun kaikki ovat kosketuksissa kaikkiin. No, periaatteessa näin on, mutta miltä näyttää piirrettynä kaikilta kaikille –systeemi. Piirrä viiva jokaisesta henkilöstä toiseen. Lopputuloksena on järjetön hässäkkä. Selkeyttä siihen luo hubi, välittäjätaho. Sen kautta yhteydet vähenevät, ja silti jokainen tavoittaa jokaisen niin halutessaan.

Alma Median viime viikolla julkistettu osavuositulos osoitti, että kyllä välittäjiä tarvitaan. Alma Median tulosviisari osoittaa kasvua. Digitaalinen liiketoiminta edustaa Alma Mediassa 40% liikevaihdosta ja kahta kolmasosaa tuloksesta. Mediassa välittäjät eivät vain yhdistä ihmisiä, vaan myös luovat laadukkaita sisältöjä. Medioiden brändit ovat lupauksia laadusta.

Kun ns. hälyn määrä on kasvanut räjähdysmäisellä vauhdilla, brändien merkitys kasvaa. Ne ovat tienviittoja. Uskonpa, että media ei tule olemaan häviäjä. Se muuttaa muotoaan. Sen rooli muuttuu myös, mutta sen tarve ei katoa minnekään. Minua ainakin puhuttelee lupaus laadusta. Erityisesti, kun lupauksesta pidetään myös kiinni.