Tunnustan, otsikko on muualta. Kyseinen artikkeli käsitteli mopoautojen myyntiä eikä laisinkaan meille niin rakasta mediaa. Juuri nyt otsikko kuitenkin tuntuu sopivan ulkomainontaan. Ala on kehittynyt viimeisen vuoden aikana erinomaisesti ja on tällä hetkellä parhaassa kunnossaan sitten vuoden 2008 jolloin median ja markkinoinnin panostukset olivat huipussaan.

Mistä myönteinen kehitys juuri nyt johtuu? Ensinnäkin, ulkomainonta toimii tehokkaasti verkon rinnalla. Tämä trendi on ollut näkyvissä maailmalla jo pitkään, nyt se näyttää rantautuneen myös Suomeen. Verkon ja ulkomainonnan yhdistelmällä on ehditty synnyttää monia kaupallisia ilmiöitä jo paikallisestikin.

Toisekseen, olemme liitossamme pyrkineet lisäämään yhteistyön tekemisen määrää ja lisäksi kohdistamaan sitä aiempaa järkevämmin. Sen tähden olemme nyt uunituore ja innostunut MARK:in kumppani.

Outodoor Finland on ulkomainonnan toimijoiden liitto, joka on hieman eri muodoissaan toiminut vuodesta 1971. Nykyään liittoon kuluu seitsemän yhtiötä; Top Mediamix, Masanttimedia, Mediateko, O2 Media, Mainosta.com, JCDecaux sekä Clear Channel.

Olemme erittäin kiinnostuneita tuomaan uusia näkökulmia MARK:in jäsenten markkinointikeskusteluun sekä vastavuoroisesti etsimään uusia kulmia omaan tekemiseemme. Yhteistyömme lopulliset muodot ovat vielä suunnittelupöydällä, joten jos juuri sinulla on hyvä ajatus siitä miten Outdoor Finland ja MARK:in jäsenet voivat olla hyödyksi toisilleen, ole yhteydessä.

Ystävällisesti,

vanhan ja ulkomainosliiton mies  
Timo Tammi

Timo on toiminut pitkään markkinoinnin, myynnin ja liikkeenjohdon tehtävissä. Viimeiset 15 vuotta median ratkaisumyynnin parissa kansainvälisissä yhtiöissä.