Vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntijayritys PING Helsinki järjesti neljättä kertaa H2H digitaalisen markkinoinnin tapahtuman, PING Festivalin, Helsingissä 8.5. Tapahtuma keräsi markkinointialan ihmiset ja vaikuttajat pohtimaan vaikuttajamarkkinoinnin uusimpia trendejä ja inspiroitumaan lukuisista puhujista.

Päivän aikana esiin nousi monesti kysymys: Miksi H2H markkinointi on alan seuraava iso asia? Vastaukseksi selvisi, että kuluttajat yksinkertaisesti uskovat toisen kuluttajan tai todellisen henkilön suosituksia paremmin kuin mainoksia. Nielsenin tekemän tutkimuksen mukaan 90 % kuluttajista uskoo toisten kuluttajien suosituksiin ja vain 33 % mainoksiin. Tapahtumassa esiteltiin myös Dagmarin ja PING Helsingin toteuttaman PING Metrics -tutkimus, jonka mukaan alle 30-vuotiaat etsivätkin vaikuttajien kanavista inspiraatiota sekä ideoita ja yli 30-vuotiaat informaatiota. Vaikuttajamarkkinoinnin merkitys ostopäätöksissä korostuukin nykyään erityisesti alle 30-vuotiaiden keskuudessa.

Influencer Marketing Agencyn perustaja ja markkinointijohtaja, tapahtuman Keynote Emilie Tabor, puhui vaikuttajamarkkinoinnin hyödyistä ja korosti puheenvuorossaan kerätyn datan tärkeyttä oikean vaikuttajan löytämisessä. Kun tuotteen tai palvelun kohderyhmä ja tämän kiinnostuksenkohteet ovat tiedossa, pystyy yritys valitsemaan vaikuttajan, joka sopii yhteistyöhön kanaviensa sisällön ja seuraajien kautta. Päivän aikana useampi puhuja nostikin datan avulla kohdennetun mainonnan menestyksen kulmakiveksi.

Professori Vilma Luoma-ahon luotsaamassa ”Five lies about content marketing” -paneelikeskustelussa käytiin läpi hyvän sisältömarkkinoinnin ominaisuuksia ja jaettiin kokemuksia onnistuneista sekä pieleen menneistä kampanjoista. Hyvän sisällön tulisi vastata kuluttajien tarpeisiin ja markkinointiin käytettävät kanavat on valittava tarkasti. Jos markkinoinnissa käyttää vaikuttajaa, niin vaikuttaja täytyy tuntea ja tietää tämän arvot sekä seuraajakunta. Pieleen menneet kampanjat ovat usein toteutettu vaikuttajan kanssa, joka ei usko tuotteeseen tai palveluun ja omaa eri arvomaailman kuin yritys.

PING Festival tarjosi mielenkiintoisen sukelluksen vaikuttajamarkkinointiin keynote -puhujien, case-esimerkkien ja paneelikeskustelujen kautta. Tapahtuman rento ja innostunut ilmapiiri mahdollisti osallistujien kokonaisvaltaisen inspiroitumisen, eikä kukaan varmasti lähtenyt paikalta päivän päätteeksi tyhjin käsin.

Lisää PING Metrics -tutkimuksesta voit lukea täältä

Kirjoittaja on MARKin sisällöntuotannon harjoittelija Hanna Polvinen, joka löysi markkinoinnin ja viestinnän maailmaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kautta. Hannaa inspiroivat intohimoisesti omalla alalla työskentelevät ammattilaiset, jotka saavat itsekin tähtäämään korkealle.