Yritysten tehtävä on valmistaa tuotteita ja tuottaa palveluita. Asiakkaille. Välillä tämä itsestäänselvyys valitettavasti unohtuu ja yrityksessä keskitytään tekemään prosesseja ilman asiakasta. Mietitään kovasti, miten asiat näin meillä sisäisesti hoidetaan. Kovin tarpeellista sekin, mutta täysin turhaa, jos asiakasnäkökulmaa ei oteta huomioon.

Kuka on kingi?
Jos verrataan tämän päivän trendikkäintä yritysmuotoa, startupia, isoon korporaatioon, olisi korporaatiomaailmassa paljon opittavaa startupeista.

Startup-yrityksissä uskotaan omaan tuotteeseen tai palveluun ehdoitta. Kun ihmiset uskovat ehdoitta yrityksen strategiaan, he myös sitoutuvat ja innostuvat. Tuntuu, että tässä nyt tehdään jotain erinomaisen hienoa, joka saattaa muuttaa koko maailmaa.

Virheistä opitaan heti ja tarvittavat muutokset tehdään heti. Ei niin että ensin tutkitaan, jos asiakas olikin väärässä, eikä vain istunut meidän toimintatapaan. Startupeilla ei ole varaa tehdä virheitä eikä erehtyä montaa kertaa. Sen takia on oltava erityisen herkkänä ja suorastaan nyhdettävä asiakkailta palautetta ja parannuskohteita. Startuppien asiakkaat toki myös haluavat antaa kehitysehdotuksia, joka heidät on nostettu yrityksessä korkeimmalle pallille, mille he kuuluvatkin.

Lue lisää >>>  

www.markinst.fi