Onneksi olkoon, Minttu. Sinut valittiin Vuoden MARKkilaiseksi 2016. Mitä kuuluu tällä viikolla?
Kiitos kiitos! Kiirettä on pitänyt, onneksi riittää mielenkiintoisia projekteja, joiden parissa päivät kuluvat kuin siivillä!

Miltä markkinoinnin toimintaympäristö näyttää Lahdessa?
Nyt on ehdottomasti positiivinen vire ilmassa. Olemme saaneet todella paljon tarjouspyyntöjä ja tuntuu että yritykset ovat pikku hiljaa todenneet, ettei tekemättömyys ole ratkaisu mihinkään. Meillä on tällä alueella paljon pk-yrityksiä, joissa työsarkaa kyllä riittää.
Uudet teknologiat, esim. markkinoinnin automaatio, kiinnostavat monia. Se kuulostaakin houkuttelevalta, mutta moni yritys ei hahmota, että teknologia ei yksinään riitä. Tarvitaan selkeä suunnitelma ja paljon sisältöjä, jotta automaatio saadaan tuottamaan myynnille lämpimiä diilejä.

Mitä uusia juttuja sinä ja kollegasi teette työssänne nykyisin?
Meillä on kaikkea jännää meneillään! Olemme aktiivisesti kehittäneet tytäryhtiömme (Oy Future Dialog Ltd) uutta tuotetta BOARDia. Se on mobiilisovellus, joka mahdollistaa aktiivisen vuorovaikutuksen esim. kuntien ja asukkaiden välillä, tai vastaavasti brändien ja kuluttajien välillä. Lahden kaupungin kanssa lanseerasimme juuri Porukka-sovelluksen, joka on rakennettu meidän BOARD-teknologialle. Monet muutkin kaupungit ovat tästä kiinnostuneita, ihan Ruotsissa asti 🙂
Jos katsoo isommassa kuvassa, niin etenkin sosiaalisen median kenttä kanavineen muuttuu koko ajan ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia. Tällä alalla uuden oppiminen joka päivä on ehdoton edellytys, ja sen hahmottaminen mikä on oikeasti järkevää asiakkaan tavoitteiden kannalta. Uusista mahdollisuuksista ei kannata hurmioitua niin, että niitä toteutetaan vaan siksi että se on uutta ja jännää.

Sinulla on aktiivinen koiraharrastus. Onko siltä saralta mitään uutisia?
Koirat tuovat loistavasti vastapainoa hektiselle työlle. Niiden kanssa toimiessa on pakko keskittyä yhdessä tekemiseen ja heittää muut ajatukset pois mielestä. Muuten se näkyy heti siinä, että koirat tekevät mitä niitä huvittaa 😉
Minulla on oma kennelnimi ja viime vuonna tein ensimmäisen oman pentueeni. Koiria minulla on yhteensä seitsemän, joista kylläkin vain kolme asuu kotonani. Muut ovat sijoituksessa. Vuodessa menee useampi viikonloppu koiranäyttelyissä ja iltaisinkin tulee puuhattua näiden karvakavereiden kanssa. Tekemisen puutetta ei siis ole! Tälle vuodelle minulla on suunnitteilla yksi pentue. Toivottavasti pääsen taas ihastelemaan syntymän ihmettä ja seuraamaan, kuinka pienistä avuttomista rääpäleistä kehittyy hetkessä itsenäisiä ja persoonallisia koiruuksia – Glen of Imaalinterriereitä!