Putin on vauhdittanut suomalaisten mobiilikäyttöä, kertoi Taloussanomien Petri Korhonen MARK Mobiili-Aamuteematilaisuudessa tiistaina 27.5. Krimin tapahtumat saivat ihmiset hakemaan ennätysmäisen paljon uutisia kännyköillään, ja trendi on jäänyt päälle.

Taloussanomien Mirja Nevalainen avasi tutkimusta suomalaisten mobiilikäytöstä. Älypuhelimella ostetuimmat neljä tuotetta ovat: sovellukset, pelit, musiikki ja pääsyliput. Mobiilikäyttöliittymät muuttavat kaiken. Niissä pyöritettävät sovellukset tulevat mm. opetukseen, kun oppilaat voivat ottaa kantaa opetusaineistoon esimerkiksi peukuttamalla.

Microsoftin Tarja Jernströmin mukaan palvelut herättävät laitteen ja asiakaskokemuksen henkiin. Niinpä sovellusten kesken käydään ankaraa kisaa siitä, mikä niistä pääsee puhelimien alkunäyttöön. Sovellusten kehittäjien pitää miettiä, mitä toiminnallisuuksia asiakkaat oikeasti haluavat käyttää. Testaus ja sen päälle kehitystyö kaiken aikaa on must!

Jernström tiivisti esityksensä toteamalla, että mobiili on mukana kaiken aikaa kellon ympäri. Miten sinä hyödynnät sitä?