Kanavana mobiili korostuu merkittävissä kampanjoissa suurimpana liikenteen lähteenä esimerkiksi kampanjasivustoilla, kertoi DNA:n Kati Riikonen MARK Mobiiliaamussa 28.5. Hän esitteli mobiilifaktaa, jossa lähteenä  oli kevään 2015 DNA Case.

Responsiivisuus ei ole kilpailutekijä, sanoi Riikonen. Se on hygieniatekijä. Useimmiten mobiilimainonta itsessään on jo responsiivista, mutta mikä on tilanne seuraavan ja sitä seuraavan klikin kohdalla? Toteutuuko asiakkaalle annettu käyttökokemuslupaus loppuun asti?

Mobiilisuus tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden saada tietoa ja hoitaa asioita missä vain ja milloin vain. Se on myös hyvä kanava brändirakentamiseen, kun asiakasta ei häiritä ja toteutus on oivaltava. Markkinointiautomaatio auttaa kohdentamaan oikein, esim. saman viestin eri tekstillä sateiseen Kuopioon ja aurinkoiseen Ouluun.

Teknologia sinällään mahdollistaa mitä vain, mutta se ei poista resursointitarvetta, joka voi olla merkittävä, kun erilaisia rinnakkaisaineistoja tuotetaan mobiilikampanjoihin. Automaatio-sanan ei pidä antaa hämätä. Työmäärä on valtava.

Sisältöhaaste: Luo suuria syvällisiä tarinoita, joista teet maksimissaan tviitin mittaisia kiteytyksiä!

Mobiili on tulevaisuuden päämedia, avasi puheenvuoronsa IL-Median Jari Lyyra. Iltalehti.fi -käynneistä puolet tulee mobiilista. Lyyra esitteli, miten rich media -mobiilikampanjoiden avulla mainostaja voi lisätä vuorovaikutusta asiakkaaseen mainoksen kautta, kun sen sisällä voidaan aktivoida asiakasta esimerkiksi tarjoamalla auton koeajon tilausta suoraan mobiilibannerista. Näin mainoksen ääressä vietetty aika kasvaa, ja brändimielikuva on tutkimuksen mukaan 83% parempi verrattuna staattiseen banneriin, joka alkaa olla eilispäivää. Kehitys on huimaa. Tuotemainontaan sopii vaikka 360-näkymä loistavasti. Mainosbannerissa kuvaa voi pyörittää 360° ympäri. Tämä sopii erinomaisesti esim. autoille, kengille tai muille fyysisille tuotteille.

Todennäköisesti tämän hetken huipputoteutukset ovat huomenna normitarjontaa. Mitä uutta niiden yli näemme, sitä odotellessa saa ihmetellä jo olemassa olevaa mahdollisuuksien kirjoa.

Kiitokset Kati Riikoselle ja Jari Lyyralle inspiroivasta aamusta!