Työelämä muuttuu ja meidän on seurattava perässä tai karrikoiden jäätävä kotiin ihmettelemään, miten saamme valot päälle tai soitettua puhelimella. Eikä tämä skenaario ole edes kovin kaukaa haettu. Halu uudistua on ainoa keino menestyä.

Muutosvastarintainen työjoukkue ei pärjää, sillä kulman takana odottaa lukematon määrä nuoria ja nälkäisiä. Startup -yritykset ovat valmiina valloittamaan maailman, aikaa vaivaa tai muutosta kavahtamatta. Innostuneisuus ja halu tehdä ajavat nuoria eteenpäin menestyneissä yrityksissä, joiden liikeideoita, saati nimien lausumistapaa ei osa tietyn iän ylittäneistä välttämättä edes yritä ymmärtää. Tiedätkö sinä, mitä tekevät Kiosked, Team Up, tai Jongla? Yhdenkään näistä start up –yrityksistä liikeidea ei olisi ollut oikeastaan mahdollinen ennen sosiaalista mediaa ja teknologian harppausmaista kehitystä. Kehitys taas ei ole mahdollista ilman halua muuttua ja muuttaa maailmaa.  Eikä kehitys suinkaan jää tähän, vaan ”digitaalinen vallankumous” muuttaa tapaamme tehdä ja ajatella sektori- ja toimialarajat ylittäen.

Onko sinun tiimisi valmis ottamaan haasteen vastaan? Mietitäänkö teillä,  miten saatte pelottavan ja ahdistavan “uuden virtuaalisen maailman” blokattua mahdollisimman kauas turvallisesta liiketoiminnastanne , vai kääritäänkö hihat ja lähdetään rohkeasti valloittamaan maailmaa “out of the box” –ajattelun voimin? Suosittelen lämpimästi jälkimmäistä, sillä maailma muuttuu. Voit itse valita hyppäätkö mukaan vai jäätkö asemalle ihmettelemään.

Muutos lähtee ajatustavasta ja sinun on valmennettava joukkueesi kohti menestystä, määrätietoisin mutta lempein ottein.  Me Pro-Sourcessa näemme muutoksen osaamistarpeissa joka päivä ja haluamme auttaa suomalaisia yrityksiä uudistumaan kohti ketterämpiä tiimejä ja ajanmukaisempaa toimintaa. Otatko kanssamme haasteen vastaan?

Tarinoita osaamisen tuolta puolen
Lue lisää blogikirjoituksia MARK kumppani Pro-Source Oy:n sivuilta, jossa tarinoivat osaamisen ammattilaiset kertoen työelämän kierteistä.