Myynnin pitääkin olla hyvää palvelua. Asiakas on tänä päivänä valveutuneeempi ja valmistautuneempi kuin koskaan. Tuotetta ei tarvitse tyrkyttää. Sen sijaan asiantuntijatuki voi olla hyödyksi. Pienimmissäkin tuotteissa (vaikka R-kioskilla) hyvä myyjä näkee asiakkaan tarpeen ja osaa tarjota jotain extraa, juuri tilanteeseen sopivaa lisää. Kun myyjä tekee sen hyvin, asia ei ärsytä. Päinvastoin. Asiakkaalle jää hyvä mieli.
Entäpä sitten, minkä vaikutelman antaa ”myyjä”, jota ei vähääkään kiinnosta hänen asiakkaansa? Hän vain keskittyy kassakoneeseensa ja ottaa rahat, mumisee ja antaa palautusrahat. B2B-myyjä linnoittautuu läppärinsä kannen taakse seurustelemaan näppäimistönsä kanssa. Välillä hän kurkistaa kannen yli, että onko se poka vielä siellä. Tuliko kaupat? No ei.
Miten pienellä säädöllä saisi moni yritys aivan loistavan myynti- ja markkinointikanavan käyntiin, kun se panostaisi niihin kontakteihin, joita sillä joka tapauksessa on. Yritysjohto saattaa hätkähtää, kun sille laskee yrityksen asiakaskontaktien määrän ja tälle media-arvon. Lisäksi kyseessä on paljon enemmän kuin pelkkä media. Kyseessä on mahdollisuus nostaa keskiostosta ja vähintäänkin varmistaa tulevat tuotot. Jos ei asiakas tänään tarvitse tarjontaamme, ehkäpä huomenna. Se on vain asenteesta kiinni. Kyllä sitä asennetta löytyy, kun yritysjohto myös muistaa korostaa ns. etulinjassa olevien merkitystä koko yritykselle. Heidän kauttaan se liikevaihto tulee.