Jopa 63% CRM projekteista epäonnistuu*. Luvut muistakin IT-hankkeista ovat samaa luokkaa. Mutta mistä tämä johtuu? Eikö moderni huipputeknologia jo ole sillä tasolla, että onnistumisen pitäisi olla helppoa.

Vaikka loistavia teknologioita löytyykin jo markkinoilta, moni yritys menettää aikaa ja resursseja virheisiinsä. Koko ajan pitäisi nopeasti kehittää ja ylläpitää perusasiota sekä samalla jatkuvasti arvioida ja kokeilla uusia teknologioita, joita satelee markkinoille. Tämä on se myrsky, jonka keskellä kaikki yritykset elävät tällä hetkellä.

Liiketoiminnan kehitys ei onnistu ilman IT investointeja
Koetaanko IT-hankkeet vaikeiksi tai helpoiksi, niin IT investointeja on pakko tehdä, jos haluaa kehittää liiketoimintaa ja kilpailuetua tänä päivänä. Pääsääntöisesti ne osa-alueet, joilla yritykset pyrkivät rakentamaan kilpailuetua ovat asiakaskokemus, operatiivinen tehokkuus tai kehittämällä uusia liiketoimintamalleja.

Moni on sitä mieltä, että operatiivisen tehokkuuden kehittäminen on vain lyhyellä aikavälillä kannattavuutta parantava toimenpide ja liiketoimintamallit kopioidaan aika nopeasti. Tämän takia asiakaskokemus on se, jolla kilpailuetua voi ainoastaan rakentaa pitkällä aikavälillä. Asiakaskokemus on monelle hähmäinen käsite, jonka kaikki ymmärtävät eri tavoilla. Jos vaikka kutsumme sitä asiakkuuksien hallinnaksi, niin sitä on helpompi miettiä. Kyse on siitä, kuinka tehokkaasti yritys hankkii ja kehittää asiakkuuksia.

On se sitten asiakkuuksien hallinta, operatiivinen tehokkuus tai liiketoimintamallit, joista se kilpailuetu pitäisi rakentaa, niin ilman teknologiaa mikään näistä muutoksista ei ole mahdollisia.

Nopeita voittoja ei ole
On huvittavaa, kun mietin taaksepäin niitä kaikkia keskusteluja eri yritysten kanssa, jotka oikeasti ovat uskoneet, että markkinoinnin automaatiojärjestelmä on jonkinlainen taikasauva, joka puksuttaa liidejä myyntitiimille noin vaan. Markkinoinnin automaation teknologian valinta ja käyttö ovat vain 5-10% onnistumisen yhtälöstä.

Navigoi myrskyn läpi
Jotkut yritykset onnistuvat jatkuvasti rakentamaan kilpailuetua paremmin kuin toiset ottamalla käyttöön uutta teknologiaa. Miksi jotkut onnistuvat ja toiset eivät? Näitä salaisuuksia avataan, kun nähdään Digiareenalla 17.5.

Kirjoittaja on Jan Ropponen, jonka MARK-puheenvuoro kuullaan DigiArena -ilmaistapahtumassa 17.5.  Jan on tavattavissa tapahtumassa koko päivän ajan MARKin osastolla.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/janropponen/

*Merkle Group Inc