”Oikea tapa tehdä ei riipu siitä, oletko yrittäjä vai palkkatyöläinen. Kun teet jotain, tee se täysillä, älä puolivaloilla”. Näin totesi MARK Aamuteemassa 17.2. esiintynyt strategi Kati Saari*.

SOK:n markkinointijohtaja Kalle Sääskilahti Kirjakillan lounaalla toukokuussa 1982:
”Yrittävä ihminen ei tyydy palkollisenakaan tekemään pitkää ja tyydyttävää uraa vähimmän vaivan tietä, vaikka se olisikin sitä helppoa, sitä helpompaa mitä suuremmassa ja monimutkaisemmassa organisaatiossa hän toimii. Yrittävä ihminen ei kätke kynttiläänsä vakan alle. Hän uskaltaa koetella voimiaan ja toimia valtuuksiensa ylärajoilla, jopa niitä rikkoen, ja ottaa vastuuta tekemisistään. Hän on yrityksen arvohenkilö, joka tekee tulosta ja vie kehitystä eteenpäin riippumatta asemastaan yrityksessä. Yrittävälle työntekijälle ja koko yritykselle on eduksi, jos lähimpien esimiesten ja yrityksen arvomaailma sallii yrittävyyden tai jopa suosii sitä. Jos yrittävyyttä ei millään tavoin huomioida, ihminen turhautuu ja hakeutuu muualle.”

Kaksi puhujaa eri aikakausilta, mutta ajatukset ovat samansuuntaiset. Kati Saarelle kiitokset tästä huomiosta ja muutenkin ajatuksia herättäneestä esityksestä aamuteemassa. Sääskilahden lausuma on ote puheenvuorosta keskustelussa, jonka teemana oli ”onko yrittäjyydellä ja yrittävyydellä muuta eroa kuin yksi kirjain”.

* Kati Saaren 17.2. esitysaineiston voit katsoa tästä