Yhtä vaikea kuin määritellä, onko johtaja pätevä tehtäväänsä, on määritellä, milloin hän on lopullisesti valmis. Asiaan ei löydy objektiivista määritelmää. Kulloiseenkin tehtävään paras johtaja valitaan sen hetkisten tavoitteiden, arvojen ja ihannenormien mukaan. Johtajan onnistuminen määrittyy vuorovaikutussuhteessa muiden ihmisten kanssa.

Osallistuin viime vuonna paneelikeskusteluun aiheesta ”Onko johtaja koskaan valmis?”. Keskustelu oli hyvää ja monipuolista. Aihe jäi kuitenkin vaivaamaan. Voiko johtaja koskaan olla valmis?
Lue koko artikkeli >>

Anne Niemi-Hakala
markkinointi- ja viestintäjohtaja, Markkinointi-instituutti

LinkedIn    Twitter

Anne Niemi-Hakalalla on avoin ja intohimoinen suhde työhönsä. Hän menetti sydämensä palvelumarkkinointiin jo vuosikymmeniä sitten, ja on saanutkin vastata siitä monipuolisesti eri organisaatioissa. Hän syttyy asiakkaista ja arvon tuottamisesta heille – siiloutunut sooloilu vastaavasti saa hänet sammumaan. ICT-alan kokemus on antanut hänelle laajemman näkemyksen nykyiseen asiakkaiden työn tekemisen kehittämiseen. Niemi-Hakala kannustaa jokaista elinikäiseen oppimiseen ja toteuttaa tätä omassa elämässään opiskellen ja avoimesti uusia asioita seuraten.

Haluatko jatkossa saada Markkinointi-instituutin uutiskirjeen?
Liittymällä tilaajaksi saat tuoreimmat tiedot ajankohtaisista koulutuksista, kampanjoista ja työelämän kiinnostavista ilmiöistä.