Suomessa on rekisteröity iskulauseita jo yli 50 vuotta. Iskulause (slogan) on vähän kuin päämiehensä henkivakuutus, joka parhaimmillaan vaikuttaa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Hyvä iskulause kasvaa korkoa ja muistetaan sanatarkasti ulkoa.

Iskulauseen haltijana voi olla elinkeinonharjoittaja, elinkeinonharjoittajien yhteenliittymä tai aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on käyttää iskulausetta tuotteistaan, palveluistaan ja toiminnastaan. Iskulauseen voi rekisteröintiä voi hakea myös yksityinen henkilö kuvaamaan hänen toimintaansa, palveluitaan tai aatteellista suuntaustaan.

Millainen on hyvä iskulause?
Hyvä iskulause on ytimekäs, omaperäinen, erottamiskykyinen ja helposti mieleen jäävä. Siinä on keskeinen lupaus tai kuluttajetu. Oikein hyvä iskulause on monimerkityksinen, joka ensi näkemällä tai kuulemalla avautuu yhdellä tavalla. Lähempi tarkastelu tuo uusia merkityksiä, jotka istuttavat sen kansan suuhun ja lehtien otsikoihin. Mitä enemmän hyvää iskulausetta käytetään, sitä kulumattomampi siitä tulee. Eikö olekin ihmeellistä? Elämä on…

Kun haluat rakentaa brändiä tehokkaasti ja pitkäjänteisesti, iskulause on paitsi kullan arvoinen myös välttämätön. Pidä siis iskulauseestasi kiinni ja rekisteröi se.

Mikä on Iskulauserekisteri?
• Iskulauserekisteri rekisteröi ja julkaisee käytössä olevia ja käyttöön tulevia iskulauseita eli sloganeita sekä niiden haltijat.

• Iskulauserekisteri ei perustu lain säännöksiin, mutta se ehkäisee toisiinsa sekoitettavissa olevian iskulauseiden käyttöä, evästää mainonnan suunnittelussa ja toimii dokumenttina mahdollisissa kiistatapauksissa.

• Iskulausehakemusten käsittelystä vastaa Iskulausetoimikunta, jonka kokemus mainonnasta on vankka ja monipuolinen.

Lisätietoja mm. rekisterissä olevat iskulauseet, hakemuslomake, tiedot rekisteröintimaksuista sekä rekisterin säännöistä löytyvät osoitteesta: www.iskulauserekisteri.fi