MARK Brändiaamussa 1.9. Jussi Hirvelä Luja-yhtiöistä avasi perheyhtiön missiota, joka on jatkuvuus.
Hirvelän mukaan vain markkinaohjautuva ja vastuullinen liiketoiminta on jatkossa kestävää. Näistä ei voi lipsua. Luottamuspääoma on nykyajan niukkuustekijä. Niinpä brändin merkitys on entistä kriittisempi. Hyvä brändi ja maine synnyttävät luottamusta. Ja brändi rakentuu jokaisesta kohtaamisesta asiakkaan kanssa.

Postin Saara Kauppinen kertoi Postin missiosta: Sujuvampi arki.
Postin perustehtävä on pitää huolta arjen ja kaupankäynnin sujuvuudesta. Se on Postin toiminnan iso idea ja keskeinen ajatus. Posti on tutkinut, mikä on suomalaisille ihmisille elämässä tärkeintä. Eniten vastaajat arvostavat terveyttä, oikeudenmukaisuutta ja sujuvaa arkea.

Kauppinen kuvailee, että arjen sujuvaksi tekeminen on Postin työtä. Posti huolehtii siitä, että teollisuuden logistiikka toimii ja valmiit tuotteet siirtyvät kauppaan, välivarastoon tai käyttöön.

Posti kuljettaa tavarat yön yli maan joka kolkkaan. Tuo vanhusten koteihin ateriat lämpiminä ja huolehtii siitä, etteivät elintarvikkeiden kylmäketjut katkea.

Posti hoitaa verkkokauppojen logistiikan ja toimittaa niiden valikoimat kirjeiden, lehtien ja mainosten tavoin kaikkiin osoitteisiin. Postin ansiosta yhteiskunta toimii. Tämän on oltava myös asiakkaan kokemus eli Postin brändi asiakkaan mielessä. Se vaatii jatkuvaa työtä ja kehittämistä organisaatiossa, koska jokainen työntekijä osaltaan rakentaa Postin brändiä, vaikka tällaisia markkinointitermejä ei arjessa käytetäkään.

Muutokset eivät tule koskaan olemaan niin hitaita kuin ne ovat nyt, provosoi Eka Ruola hasan & partnersilta.
”Nyt ei päästetä hyvää kriisiä hukkaan”. Jokainen voi itse valita, minkä asenteen ottaa muutosta kohtaan. Joko olet itse sitä tekemässä ja keräämässä myös hyödyn tai jäät sen alle. Markkinoijalla voi mennä sormi suuhun, kun esimerkiksi nuorisoa ei enää tavoitakaan yhdellä TV-spotilla suositun nuoriso-ohjelman tauolla tai kokosivulla Suosikki-lehdessä. Mitä tehdä? Mitä kanavaa käyttää? Hyvä neuvo on: Kysy asiakkaalta. Useimmat yritykset eivät vaivaudu kysymään asiakkaalta. Eräs takuuvarma resepti parantaa yrityksen menestymistä on ottaa asiakas jokaiselle agendalle. Johtoryhmän huoneeseen pitää ottaa yksi tyhjä tuoli, ”the empty chair”, jolle kuvitellaan asiakas istumaan. Kysytään häneltä. Jos tyhjä tuoli ei vastaa, se ainakin muistuttaa siitä, että asiakas on menestyksemme edellytys. Kysykäämme asiakkaalta!