Markkinoinnin tärkeimmät komponentit ovat löydettävyys ja haluttavuus. Löydettävyys on aina ollut markkinoinnin perusasia. Mistä tuotettasi saa? Sitäkin tärkeämpää on haluttavuus. Jos sinun tuotettasi ei kukaan halua, löydettävyys on akateeminen kysymys.

Mikko Yli-Erkkilä Tulos Helsingistä esiintyi MARK Tehoaamussa 20.3. Hänen  mukaansa 81% B-toB-hankinnoista alkaa nettietsinnällä, ja 90% ostajista sanoo, että kun he ovat valmiit ostamaan, kyllä he löytävät sinut. 57% B-to-B-markkinoijista Yli-Erkkilän viittaamassa tutkimuksessa sanoo, että hakukoneoptimoinnilla on suurin vaikutus liidien generointiin eli potentiaalisten asiakkaiden tavoittamiseen.

Olivat nuo prosenttiluvut sitten täsmällisesti juuri noin, sillä ei ole merkitystä. Useimmat meistä varmasti hyväksyvät tosiasiana sen, että löydettävyyteen on panostettava. Entäpä sitten haluttavuuteen? Sen merkitystä tulisi yhtälailla nostaa. Supercellin julkaistua supertuloksensa uutisoitiin myöskin, että yritys oli panostanut 400 miljoonaa euroa markkinointiin (!). Se osoittaa, että Supercellissä ymmärretään, että huipputuotekaan ei myy itse itseään. Se on tehtävä tiedettäväksi. Jos et tiedä tuotteesta, et voi haluta sitä.

Mitä sinun työpaikallasi on tehty löydettävyyden eteen? Hyvä. Sitten hankalampi kysymys: Mitä sinun työpaikallasi on tehty haluttavuuden eteen?