Markkinoinnin ajankohtaisseminaarissa 5.5. Finlandia-talolla käsiteltiin markkinointia kasvun draiverina. Sitähän se tietenkin on. Tässä irtonaisia otteita ohjelmasisällöstä – tajunnanvirtana.

Mitä markkinointi on vuonna 2017, kysyi professori Jonathan Deacon South Walesin yliopistosta. Se on yrityksen keskipisteessä ja yhdistää yrityksen asiakkaisiinsa. Se on enemmän kuin mainontaa tai promootioita. Se on strategian ja perusasioiden ymmärtämistä. Marketing is, what makes things happen.

Maksamisesta pitäisi tehdä helppoa. Appeja tulee koko ajan lisää (yksi sekunnissa). Miten differoida oman yrityksen appi? Let go! Anna valtaa etulinjaan. Storytelling is, what we need. Capture them. Then they are real. Merkitys kantaa isommin kuin mikään. UX – user experience. Pitää katsoa sisään ihmisten päähän.

Martin Huisman, NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing): Markkinointi-sana on inflatoitunut. Se osaamisalue kuitenkin on yrityksessä muodossa tai toisessa. Markkinoinnin pitää osata kertoa yritysjohdolle, miten jokainen käytetty euro tuottaa enemmän. Mitä meidän pitäisi tehdä: On fokusoitava laatuun ja koulutukseen.

Samuli Heiskala, Viking Line: Oman median sisällön suunnittelu ja toteuttaminen asiakkaiden inspiraation moottorina on tärkeää. Viking tähtää siihen, että kaikki matkalippua myöten on kännykässä.

Ari Tuuli, Veikkaus: Tulevaisuudessa Veikkauksen tärkein kilpailukenttä on kansainvälisten peliyhtiöiden kanssa digitaalisessa ympäristössä.

Teemu Kontkanen, Mediateko: Mistä motivaatio syntyy? Luota ihmisiin. Luottamus syntyy luottamalla, ei epäilemällä. Turvallisuus. Innostus. Luovuus. Välittäminen.

Mirva Antila, IBM Finland: Paras markkinointijohtaja on toimitusjohtaja, joka uskoo markkinointiin. Watson, tekoäly on oppiva järjestelmä. Sellainen on aina avustava tekijä ja tekee meistä parempia ammattilaisia. Asiakaskokemuksen merkitys on menossa tuotteen ja hinnan ohi.