Rekrytoi yhtiöön, sanoo headhunter, Pro-Source Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Markku Kaijala, jonka tuore kirja ”Rekrytointi. Tehtävään vai yhtiöön?” on juuri julkaistu. Mikä tahansa tehtävä muuttuu nykyään jo vuodessa niin paljon, että ihmisen sopeutuminen tiimiin ja muutokseen on tärkeämpää kuin  faktinen yhden työtehtävän osaaminen. Mitkä asiat korreloivat kaikkein vähiten menestykseen työtehtävässä? Koulutus ja kokemusvuodet vastaavasta työtehtävästä. Ja minkä kriteerien perusteella ihmisiä palkataan? Juuri noiden.

Kaijala esiintyi MARK Aamuteema –tilaisuudessa torstaina 9.2. Hänen mukaansa CV kannattaa olla mukana työnhakuprosessissa, mutta se ei ole keskeinen asia. Se on lähinnä hakemuksen liite. Itse asiassa CV kertoo menneisyydestä, hakemus keskittyy tulevaan. Työnhakijoille Kaijala antoi vinkin: Työtä hakiessasi laadi itsellesi hissipuhe: Mitä annettavaa sinulle on organisaatiolle ja mikä on sinun ambitiotasosi. Kerro myös, minkälaisia tavoitteita sinulla on ollut aiemmassa työssäsi ja, miten olet saavuttanut ne.

Jokaisen pitäisi miettiä hetken verran, mitä on oppinut viimeisen kolmen kuukauden aikana. Olethan kai jotain sinä aikana oppinut? Tärkeätä on olla etukenossa, haastaa itseään ja heittäytyä muutokseen mukaan. Vaikeinta siinä on pois oppiminen. Kun uutta tulee tilalle, on pakko luopua jostain vanhasta. Se voi tehdä kipeää, mutta jälkikäteen se tuntuu hyvältä. Kun huomaa oppivansa uutta ja kehittyvänsä, palkintona on hyvä tunne ja vimma saada jälleen uutta aikaan.