Seisovan veden on aika alkaa virrata Suomessa. Merkkejä paremmasta on ollut ilmassa jo jonkin aikaa. Kevätkausi värittyi kiky-sopimiseen – ja onneksi sopu löytyi. Perusta kasvulle on siis olemassa. Ideoita on ilmassa vaikka kuinka paljon. Nyt tarvitaan vain rohkeita dynamoja toteuttamaan niitä, ottamaan riskiä ja kaupallistamaan ajatuksen versoja.

Professori Petri Parvinen on tutkimuksella ja käytännön toteutuksilla todistanut, että pelkkä markkinoinnin kovan ROI-luvun tavoittelu ei riitä. Miksi jättää saavuttamatta se lisähyöty, jonka jokainen markkinointiin satsattu euro tuo, kunnes hyötysuhde on laskenut yhteen. Eli tuolloin markkinointipanostus tuo panostuksen kokoisen hyödyn, ei enää lisää. Monella yrityksellä tuo piste on vielä kaukana. Kokemukseni Effie-tuomariston jäsenenä on vahvistanut näkemystäni siitä, että kun ylipäätänsä tehdään markkinointia, se saa kassakoneen laulamaan. Lisätehoa tämän päälle saavutetaan oivaltavalla luovuudella, tekemällä asioita eri tavalla ja hurmaamalla asiakkaat. Markkinoilta on saavutettavissa paljon nykyistä enemmän. Miksi siis tyytyä vähempään (ja luovuttaa kenttä kilpailijalle)?

Markkinointi luo vaihdantaa. Vaihdanta hyvinvointia. Hyvinvointi luo markkinoita. Positiivinen kehä on tavoittelemisen arvoinen. Siksi markkinointia! Toivottavasti koemme pian markkinoinnin syysmyrskyn!