”Mustetäytekynällä kirjoitettu kirje sähköisten viestien aikana on tehokkaampi huomiotekijä kuin huutomerkit ja hymiöt. Käsinkirjoitettu kirje hellyttää tiukemmankin portinvartijan – yleensä sihteerin.”

Aisla Hentola (1935-2013) oli perinteisten menetelmien puolestapuhuja. ”Kirjeen pitää tulla kuoressa ja kohtaamisen tapahtua face to face.” Käsinkirjoitettu kirje oli Aislan salainen ase, joka avasi ovia vierailukohteisiin, joihin pääseminen olisi muuten ollut mahdotonta tai epätodennäköistä.

Aisla on toiminut MARK:issa jo kauan ennen kuin nuorimmat jäsenet olivat syntyneetkään. Elämäntyönsä markkinoinnin ja viestinnän parissa tehneenä hän oli jo oman kokemuksensa kautta oppinut mikä toimii ja mikä ei.

Verkostoituminen ja osallistuminen tulivat Aislan elämään luonnostaan harrastusten ja mielenkiinnon kohteiden kautta. Hänen sydäntään lähellä olivat niin musiikki ja teatteri kuin hyvä ruokakin. Suhteet ja verkostot syntyivät tätä kautta itsestään. Teatteri-illan tai kutsuseminaarin aikana hän usein ehti myös selvittää tapaamiensa ihmisten kanssa mahdollisuuksia markkilaisten vierailulle.

Aisla oli hyvä opettaja, vaikka yrittikin vaikuttaa meihin muihin hienotunteisesti. Hänen taitonsa kannustaa rohkaisi aremmatkin ihmiset toimimaan. Viestintäryhmän johtokuntaan valitseminen oli hänen mielestään kunnia-asia. Piti olla valmis tekemään töitä ja sitoutua sovittuihin aikatauluihin. ”Vierailukohteiden valinnassa oli huomioitava yleinen kiinnostavuus, ajankohtaisuus, markkinointi ja viestintä, helpot liikenneyhteydet sekä monta muuta seikkaa.” Viestintäryhmän aktiivisena toimijana hän siirsi osaamistaan ja hiljaista tietoaan markkilaisille ja ryhmän jäsenille.

On ollut kasvattavaa ja antoisaa saada toimia Aislan kanssa. Markin toimintaan osallistuneet ovat oppineet paljon tutustumalla mielenkiintoisiin vierailukohteisiin, ihmisiin ja yrityksiin. Aislan poistuminen joukostamme tuo haikean mielen, mutta jättää meille velvoitteen jatkaa hyvin suunniteltua työtä.