Digimarkkinoinnin aikakautena kuka puhuu enää uusmediasta? Yhtälailla ”digitaalinen markkinointi” –termi saattaa naurattaa meitä muutaman vuoden kuluttua. Kaikkihan on digitaalista. Kuitenkin tänä päivänä tuolle termille on oma sisältönsä, joka rajaa sitä terävämmin kuin pelkkä yleisnimi ”markkinointi”.

Entäpä ”sisältömarkkinointi”? Onko se vihjaus siitä, että muu markkinointi on sisällötöntä? Ehkä hieman, sillä muutokseen sisältyy aina irtiotto aiemmasta. Sisältömarkkinointi-sana korostaa sitä, että nyt tehdään oikeasti asiakasta kiinnostavia (niin oletamme) sisältöjä, jotka ovat yhtaikaa asiaa, viihdettä ja myös perusteluja jonkin hankinnan tekemiseen. Mielellään kuitenkin asiakkaan ehdoin.

Asiakkuusmarkkinointi, kanta-asiakasmarkkinointi, asiakassuhdemarkkinointi… jne. Harva puhuu suoramarkkinoinnista, koska sellaisenaan tuo sana viittaa perinteisiin osoitteellisiin postituksiin. Teknologian myötä keinot kohdata asiakas ovat huimasti kehittyneet. Terminologian tuulissa pidän hyvänä, että korostettuun asemaan ovat nousseet sanat asiakas ja sisältö. Eivät olenkaan huonoja asioita.