Kuinka suuressa osassa markkinointiviestintää sanoman kärki onkaan hinta! Ja yleensä siis mahdollisimman alhainen sellainen.

Päivittäistavarakaupan tarjousilmoittelua seuratessa tulee mieleen, että siinä viestit kohdistetaan tiukasti yhteen segmenttiin, hintatietoisiin tarjousten perässä juokseviin. Entäpä laatutietoiset, hedonistit, ajansäästäjät, itseään ilmaisevat ym. kohderyhmät? Eihän halpa hinta ole sitä, mitä he etsivät.

Olisiko kyse henkisestä laiskuudesta. Eikö todellakaan ole muita tehokkaita kilpailukeinoja kuin halpa hinta? Kyllä on, mutta jos edelleen pysyttelen tässä yhdessä ainoassa markkinointimixin osasessa, hinnoittelussa, voin kertoa, että hinnoittelua voidaan soveltaa äärimmäisen luovasti. (Ja tämä ei tarkoita huijaamista.) Dynaaminen hinnoittelu on arkea matkailualalla, kuten hotelli- ja lentobusineksessa. Ei sitä kukaan ihmettele. Hinnan vastapainona kun ei ole vakiomittainen tuote, on tiettyyn aikaan ja olosuhteisiin haluttu palvelu, joka on tilattu tiettynä aikana – ei aiemmin eikä myöhemmin. Asiakas maksaa mielellään korkeamman hinnan, jos saa sillä varmuuden saatavuudesta, ajankohdasta, erityisominaisuuksista tai jostain muusta. Dynaaminen hinnoittelu on myös myyntipsykologian soveltamista konkreettisesti.

MARK soveltaa dynaamista hinnoittelua nyt. Tiistaina 23.9. järjestettävä StratMark Idea –seminaari on ensimmäistä kertaa osana Markkinointiviestinnän viikkoa Wanhassa Satamassa. Seminaarin aihe on hinnoittelu. Tervetuloa mukaan. Pääsylipun hinnan voit päättää itse. Voit saman tien ilmoittautua seminaariin tästä. Kannattaa tehdä se pian. Tervetuloa!