Hyvää alkanutta Suomen itsenäisyyden 100 v-juhlavuotta!
MARK panostaa tänä vuonna edelleen Siksi markkinointia -hankkeeseen yhdessä muiden alan liittojen kanssa. Tarkoituksena on saada markkinoinnin ilosanoma käännetyksi konkreettisiksi päätöksiksi. Seurauksena kasvavat markkinointibudjetit ja ennen kaikkea markkinointilähtöisempi toiminta, jonka seurauksena on kasvu.
 
Tuuli kääntyy vähitellen. Markkinointiin suhtaudutaan Suomessa aiempaa myönteisemmin. Sen tuomia hyötyjä aletaan ymmärtää paremmin. Jopa YLE on viestittänyt markkinoinnin merkitystä kasvun tekijänä. Kiitos tästä Anne Korkiakoskelle, joka on panostanut viime vuonna uskomattomasti aikaansa ja energiaansa toimiessaan markkinoinnin kummitätinä ja esiintyen lukuisissa medioissa ja puhujalavoilla eri puolilla Suomea.
 
Markkinointi luo hyvinvointia. Se kiihdyttää kysynnän ja tarjonnan kohtaamista ja myös ohjaa kehitystä. Markkinoinnista hyötyvät kaikki. Suomessa meillä on vielä paljon tehtävää, jotta olisimme edes määrällisesti samalla viivalla kuin kilpailijamaat. Uusi teknologia edesauttaa tätäkin kehitystä. Markkinointi kun on integroituna useimpiin järjestelmiin sisään. Mikään kone tai järjestelmä ei kuitenkaan itse tee markkinointia. Siihen tarvitaan ihmisiä, onneksi. Vai haluiasitko sinä vastaanottaa robotin suunnittelemia sisältöjä?
 
Vuosi 2017 tulee olemaan markkinoinnin kehityksen vuosi. Teknologian tuoman edun lisäksi uskon, että markkinoinnin painotus yritysten toiminnassa tulee kasvamaan. Toivotan kaikille MARK:in jäsenille tsemppiä tärkeään työhön satavuotiaan Suomen menestyksen tekemisessä.