Suunnittelusta toteutukseen

Olen viime viikkoina sukeltanut Antti S. Mattilan Näkökulman vaihtamisen taito -kirjaan. Suosittelen! Juuri tuota näkökulman vaihtamista tämä MARKin uudistuskin on vaatinut. Niin minulta kuin kehitystyötä kanssani tehneiltä ja tekeviltä. Olemme jo pitkään tässä muutoksen myllerryksessä maanantaiaamuisin istuneet yhdessä teekupin äärelle ja saattanet toisemme yhteiselle kartalle. Tuon hetken jälkeen kaikki ovat sinkoutuneet omiin menoihin ja juna on taas viikon liikkunut yhdessä määritettyyn suuntaan.

MARKin syyskokousta valmistellaan huolella, jotta voin siellä esitellä mitä kaikkea konkreettista ensi vuosi pitää sisällään. Myös uusien MARK paikkakuntien perustamisesta neuvotellaan. Olen sparrannut toimintasuunnitelmia kaikkien paikkakuntien kanssa ja alkaa tuntua jo siltä, että ollaan hyvässä vauhdissa menossa eteenpäin. Pöydällä on jo todella konkreettisia asioita pitkälle ensi vuoteen. Tapahtumapaikka, kumppani ja puhuja neuvotteluita. Uusia MARKilaisia ja uudenlaisen alueellisen tekemisen konseptien sparraamista viimeiseen muotoon. MARK Turussa aloittaa 1.9. uutena puheenjohtajana Mari Tauler Grundlagesta. Lisää rautaista osaamista ja tekemisen meininkiä Turkuun – Tervetuloa!

Kaikkien paikkakuntien uudenlaisen innostuksen lisäksi minua on ilahduttanut myös Mainostajien liiton varaukseton tuki MARKin tekemiselle. Yhteistyötä rakennetaan täysin avoimin kortein ja toisiamme aidosti tukien. Haluamme kummassakin liitossa nostaa markkinoinnin ymmärrystä, merkitystä ja arvostusta omassa jäsenistössämme sekä kaupallisten tekijöiden keskuudessa koko Suomessa. Yhdessä saamme tarjottua tulevana vuonna entistä parempia koulutuksia ja muita etuja. Muutkin markkinoinnin alan liitot otetaan mukaan yhteisen hyvän saavuttamiseksi, etenkin koulutuksen ja tapahtumien kartoittamisen ja toteutusten osalta.

Uusi MARK konsepteineen on viimehetken työstössä. On ollut mahtavaa huomata, että ajatuksemme kaiken tasoisen markkinointiväen ammatillisesta voimaannuttamisesta ja toisaalta yritysten eri funkitoiden yhteisymmärryksen lisäämisestä on saanut voimakkaan positiivisen kaiun kentässä. Myös yksilöiden itsetuntemuksen ja itsensä johtamisen taitojen kehittäminen merkittävänä osana uutta MARKia on herättänyt laajaa kiinnostusta.

Syyskokouksen jälkeen teemme viime hetken hienosäädöt ja lokakuussa painamme varmoin ottein kaasukahvaa. Tulemme silloin ulos uusien konseptien osalta ja kerromme teille mistä kaikesta uusi MARKin jäsenyys koostuu. Loistava paketti, sen voimme luvata!

Muistattehan, että olemme läpi matkan enemmän kuin kiitollisia kaikista mahdollisista toiveista, kehitys- ja toimintaehdotuksista, joita teiltä jäseniltä tulee. Syksyn aikana ideoiden jakamista tullaan helpottamaan monella tavalla. Kannattaa seurailla MARKin tapahtumakalenteria, päivitämme sitä aina kun aikataulut ja MARKin jäsenedut syksyn ja ensi vuoden osalta varmistuvat.

Kutkuttavan innostavaa syyskuuta!

Sanna Laakkio
toiminnanjohtaja
MARK