Jokaisessa yrityksessä pitää olla oma Armi Ratia, joka uskoo yrityksen brändiin. Tarvitaan intuitiota, kykyä haistaa nousevia ilmiöitä. Tarvitaan sopivassa määrässä hulluutta ja siinä samassa järkeä, kertoi Paola Suhonen MARK Tehoaamussa 10.9. Case oli tietenkin Paolan yritys, Ivana Helsinki.

Markkinointi on yhä vähemmän erillinen toiminto, esimerkiksi pelkkää mainontaa. Paola ei osaa erotella, mikä on Ivana Helsingin markkinointia ja mikä ylipäätänsä yrityksen toimintaa. Nämä ovat kietoutuneet toisiinsa saumattomasti. Mukana on vahva taiteellinen panos ja sitten myös tervettä taloudellista ajattelua. Ja halua tehdä asioita eri tavalla.

Paola Suhonen kuvaa, mitä Ivana Helsinki on: Love stories, road trips and dresses (huom. tuote viimeisenä ikään kuin lopputulemana). Yrityksen juuret ja sielu ovat: northern oddity, pure beauty and wildwood wagabonds.

Suhosen mukaan Ivana Helsingin tuotteet ovat tietyn mielenmaiseman “merchandisingia”, matkamuistoja.

Ivana Helsingin ainesosia ovat:
Scandinavia: clean, pure, functional, nature, design heritage.
Slavic culture: dark, melancholic, handcrafted, folk art, odd.
Road-pop-vintage: American, pop culture, films and rock&roll, road memories, route 66, vintage of the 60´s and 70´s.

Ihanaa, kun on vapaat kädet! Suhonen elää ja hengittää omaa työtään, joka on hänen harrastuksensa. Hän matkustaa paljon, eikä osaa sanoa, onko se työtä vai vapaata. Molemmat samaa. Kun lahjakkuus yhdistyy intohimoon, vain taivas on rajana, jos sekään. Suhonen kannustaa meitä kaikkia spontaaniuteen ja kokeilemaan niitä juttuja, jotka tuntuvat hyvältä. Tämä on ajankohtaista start-up-skenessä. Fail fast.

Kirjoittaja pohtii tässä, pitäisikö jokaisessa yrityksessä ottaa etäisyyttä omiin tekemisiinsä ja välillä kuunnella taitelijaa, joka energisoi ihmiset ympärillään pelkällä olemuksellaan. Vaihtoehtoinen markkinointi on poikkeamista konventioista. Tekemistä eri tavalla. Se ei ole vaihtoehto. Se on muutosta ja kehitystä. Sen pitää olla toiminnan ytimessä. Ilman sitä ei kohta ole mitään.