Tuoreen pohjoismaisen tutkimuksen mukaan, jossa MARK on yksi yhteistyökumppani, perehdytään ns. ”paradigman muutokseen” eli tässä tapauksessa siihen, miten teknologia on muuttanut yritysten yhteydenpitoa asiakkaisiinsa ja sidosryhmiinsä.
Aiemmin sanansaattajina olivat harvat ja valitut johdon valtuuttamat henkilöt. Nyt jokainen ihminen on yhteydessä kaikkiin muihin ajasta ja paikasta riippumatta. Keskeinen haaste ei ole niinkään teknologia (vaikka se on mahdollistanut tämän), vaan johtaminen. Miten valmennat ihmiset edistämään yrityksen asiaa strategian mukaisesti, on keskeinen kysymys. Jokaisen on sisäistettävä strategia ja ymmärrettävä, mitä se tarkoittaa arjessa.
Päättäjien mielestä digitaalinen kehitys tulee hyödyttämään eniten seuraavia toimintoja: Myynti, brändin rakentaminen, asiakaspalvelu ja market intelligence. Kehityksen pystyy parhaiten hyödyntämään sellainen yritys, jossa markkinointivastuun on ottanut itselleen jokainen työntekijä. Käytännössä se tarkoittaa selkeitä tavoitteita, isomman suunnan ja yrityksen tarkoituksen ymmärtämistä sekä tahtoa auttaa asiakasta mahdollisimman hyvin. Nyt on polttavan tärkeää, kuten oli vanhassakin maailmassa, että oman joukkueen valmennus on hoidettu kunnolla ennen kuin yritys antaa ulos yhtään julkista lupausta. Falskeista lupauksista jää kiinni heti, ja niin pitääkin.
MARK Digiaamussa viime viikolla Dinglen Juho Jokinen totesi osuvasti, että markkinoinnille on yksi tehtävä: Asiakaspalvelukokemuksista on tehtävä brändiä rakentavia. Se onnistuu vain, jos joukkue on valmennettu hyvin.