Viking Gracen lanseeraus oli aiheena MARK:n ASA-aamussa tiistaina 8.10. Markkinointipäällikö Kati Litmanen ja Viking Gracen tuotepäällikkö Johanna Molin valottivat koko projektin kulkua.

Hämmästyttävä oli jo heti alkuun se tieto, kuinka nopeasti rakentamispäätöksestä laiva saatiin valmiiksi liikenteeseen. Tämä vei aikaa STX Turun telakalla vain 25 kuukautta. Markkinointi ja tulevien asiakkaiden sitouttaminen alkoi heti, sillä laivan rakentamista pääsi seuraamaan heti alkuhetkestä lähtien niin rakentamisen omilla verkkosivuilla http://www.vikinggrace.com/about/, Facebookissa, You Tubessa, Twitterissä kuin blogikirjoituksissakin mm. laivan merikapteeni, Henrik Grönvik kirjoitti blogeja. 

Laiva päätettiin rakentaa designlaivaksi, jonka pääkohderyhmänä on 30–40 vuotiaat naiset , lapsiperheet ja konferenssimatkustajat. Laivan designeriksi valittiin suunnittelija, Vertti Kivi, jolla ei ollut aiempaa suunnittelukokemusta laivoilta.  Onnistuneesta designista onkin sitten kiitosta riittänyt niin, että sanotaan Viking Gracen nostaneen koko risteilyn uudelle tasolle, upgracanneen risteilykokemuksen.

Laivan kastaminen ja neitsytpurjehdukset noteerattiin medioissa laajalti, PR-näkyvyyden arvoksi laskettiin 1.7 milj. euroa.  Tätä näkyvyyttä varmaankin nostatti ylpeys siitä, että laiva oli suomalaisen telakkateollisuuden rakennusosaamisen tulos ja näinä vaikeina aikoina nostatti yleisemmin kansallisylpeyttä ja toi hyvän uutisen jaettavaksi.  Tämä osattiin hienosti hyödyntää!

Risteilymatkustamisen alettua Viking Gracen omat Facebook-sivut ovat edelleen suosittuja, tykkääjiä n. 30 000 ja myös Viking Linen oma sivu on saanut lisää seuraajia.

Liiketaloudellisesti lanseeraus on onnistunut, sillä tavoitteena 1. vuodelle oli 1 miljoona matkustajaa, mutta tämä tavoite saavutettiin jo syyskuun lopulla. Samoin Turun reitillä Viking Linen markkinaosuus on kasvanut. Esityksensä lopuksi esittäjät heittivät haasteen; käykää ahkerasti risteilemässä, niin ehkä Helsingistäkin joku päivä pääsee designlaivalla Tukholmaan.