Vuoden 2018 Venemessuilla messuvieraat pääsivät kokemaan jotain aivan uutta ja ihmeellistä: Buster-veneiden ja Yamaha-moottoreiden osastolla kävijät pääsivät kokemaan Buster Phantom -veneen koeajelun VR-lasien ja kuulokkeiden välityksellä.

Mahdollisen ostajan ei tarvinnut enää jäädä vain puristelemaan rattia, testaamaan penkkejä ja kuvittelemaan miltä veneellä tuntuisi ajaa veden päällä, vaan nyt hänelle aukesi mahdollisuus kokea miltä kyseisellä veneellä tuntuu ajaa 55 solmua Turun Airistolla. Puuttumaan ei jäänyt kuin merituuli ja veden pärskeet!

− VR-video sopii hyvin veneiden esittelyyn etenkin talvisaikaan, kun koeajo vesillä ei vielä onnistu. Messuhallissa esittelyveneessä istuessaan ja VR-lasit sekä kuulokkeet päässään messuvieraamme näyttivät päässeen hyvin Phantomin ajotunnelmaan ja aistimaan veneen ominaisuudet, kertoo Yamaha Motor Europen Suomen viestintäpäällikkö Marita Tuoma.

Phantomiin oli jonoa ja VR-laseja kokeiltiin innokkaasti. VR-kokemus toi vauhdin tuntua jopa niin, että ihmiset tarttuivat kiinni penkistä. Kommentteina kuultiin mm. ”Tästä saa ihan uutta perspektiä veneestä!” ja ”Nyt kyllä lähtee Punavuoren sijoitusyksiö myyntiin!”

360Mediatalo kuvasi Phantomin testiajon Turun merialueella VR -kameralla, joka oli kiinnitetty veneen takapenkkiin. Äänet taltioitiin erillisellä mikrofonilla. VR-materiaali editointiin ja videoon lisättiin taustamusiikki, veneen tuoteinfot ja logot. Tuloksena syntyi noin kolmen minuutin VR-video Buster Phantomin markkinointimateriaaliksi esitettäväksi mm. messuilla ja asiakastapahtumissa.

Katso Buster Phantom VR-kokemus youtuben kautta tästä linkistä: https://youtu.be/gyPUXbQKFgw

Kirjoittaja on 360Mediatalon perustaja ja toimitusjohtaja Henrik Helin, intohimoinen tulevaisuuden teknologioiden kehittäjä ja virtuaalitodellisuuden visionääri.

360Mediatalo toteuttaa virtuaalitodellisuuden tuotantoa ja julkaisualustaa eri teollisuuksien käyttöön ja on eturintamalla tutustumassa uuden mediaformaatin mahdollisuuksiin. Tutustu 360Mediatalon VR-palveluihin täältä: www.360mediatalo.fi/palvelut/